Катедра "Статистика и иконометрия"

Ръководителят на катедрата стана официален координатор по меморандум за сътрудничество с НИГГГ

вторник, 09 юли 2024 17:22

На 09.07.2024 г. в зала „Академична“ беше официално сключен меморандум за научно-изследователско сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство и Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) при БАН.

Оперативен координатор по реализацията на Меморандума от страна на УНСС е доц. д-р Александър Найденов, а от страна на НИГГГ – доц. д-р Десислава Вараджакова.

 stat_e5be7_DSC_9945.JPG

Практически, основите на научно-изследователското сътрудничество между двете институции беше поставено още преди 4 години със създаването на първата съвместна статия „Sanitation and hygiene as factors for choosing a place to stay: Perceptions of the Bulgarian tourists“, публикувана в престижното индексирано издание „Anatolia“.

Впоследствие, тандемът от изследователи, част от който е доц. Найденов,  публикува немалък брой статии в индексирани издания в сферата на изследванията в туризма, които придобиха широка популярност у нас и в чужбина.

В рамките на това пред-официализирано сътрудничество, през 2022 г. беше спечелен и понастоящем се извършва активна научна работа по проект, който е финансиран от Фонд "Научни изследвания". Водеща страна по проекта е НИГГГ, а ръководител на проекта е доц. Вараджакова.

Снимка: УНСС

Галерия снимки от Ръководителят на катедрата стана официален координатор по меморандум за сътрудни ...