Катедра "Статистика и иконометрия"

Доц. д-р Eкатерина Тошева участва с грант по програма Еразъм+

четвъртък, 31 март 2022 17:41

Доц. д-р Eкатерина Тошева от катедра „Статистика и иконометрия“ участва с грант по програма Еразъм+ в  Седмата международна седмица, организирана от училището по Бизнес и икономика в Университет Сан Пабло,  Мадрид, Испания. УНСС има договор по програма Еразъм+ с Университет Сан Пабло от две години, като интересът за студентска мобилност е голям. Университетът е католически, частен и е създаден  през 70-те година на 20 век. Основно предлага бакалавърски програми. В училището по Бизнес и икономика се предлагат четири основни бакалавърски програми – „Икономика“, „Маркетинг“, „Бизнес Администрация“ и „Изкуствен интелект“ с продължителност на всяка четири години. Също така има възможност да завършат две специалности в рамките на пет години. В международната седмица взеха участие и преподаватели от Германия, Нидерландия, Чехия и Сиера Леоне.

stat_1b2b1_PHOTO-2022-03-23-15-32-49.jpg

Доц. Тошева изнесе лекции пред студентите от първи курс от специалност „Икономика“ по дисциплината “Статистика” на тема „Единична регресия и корелация с SPSS” и пред студентите от втори курс от специалност „Икономика“ по дисциплината “Иконометрия” на тема „Множествена регресия и корелация – матричен подход при оценката на параметрите на линейния регресионен модел. Възможности за приложение на множествена регресия и корелация  с SPSS”.  Тя представи пред всички участници и домакините от Университет Сан Пабло УНСС като лидер на висшите училища по икономика и бизнес в Югоизточна Европа и възможностите за мобилност на студенти и персонал, като подчерта предимствата на УНСС като Еразъм дестинация. Доц. Тошева взе активно участие и семинар за споделяне на резултати от научноизследователски проекти на участниците и семинар за иновации в обучението.

stat_1cf9c_PHOTO-2022-03-22-15-45-43.jpg

В рамките на мобилността доц. Тошева се срещна и със студентите от УНСС Божана Матичкова и Габриела Илиева, които са на мобилност по програма Еразъм в Университет Сан Пабло през втори семестър на учебната 2021/22г. Божана е специалност „Финанси и счетоводство с изучаване на английски език“, а Габриела – „Маркетинг на английски език“, като и двете са в трети курс. Те споделиха, че обучението в Университет Сан Пабло много ги удовлетворява и имат възможност да научат много нови неща.

Галерия снимки от Доц. д-р Eкатерина Тошева участва с грант по програма Еразъм+  ...