Катедра "Статистика и иконометрия"

Преподаватели от катедрата взеха участие в конференция на НСИ

вторник, 26 юни 2018 17:30

На 25 юни 2018 г. се проведе Конференция за потребителите на европейска статистическа информация в България на тема „По-добро сътрудничество, по-добри данни“. В празничното събитие, свързано с 138-та годишнина от създаването на статистическата институция в България, взеха участие Г-н Олег Петков – зам.-министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Георг Георгиев - заместник-министър на външните работи, служители на Националния статистически институт, както и представите на частния сектор и научните среди.

На форума бяха наградени победителите в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика за ученици 2018, в която участваха 527 ученици от цяла България, разпределени в 194 отбора. Академичният съвет на УНСС признава оценка отличен 6.00 за резултат от конкурсен изпит за кандидатстване за специалност „Статистика и иконометрия“ за учебната 2018/2019 и 2019/2020 година на първенците в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика.

stat_fcbfa_EDUC_pic4.jpg

В конференцията взеха участие и представители на катедра „Статистика и иконометрия“ – проф. д-р Валентин Гоев – зам.ректор на УНСС и ръководител на катедрата и доц. д-р Мариана Коцева – преподавател към катедрата и Генерален директор на Евростат.

Модератор на конференцията беше доц. д-р Александър Найденов, също член на катедрата.

Повече информация можете да намерите на следната уеб страница:

http://www.nsi.bg/bg/node/16153

Източник: Сайт на НСИ

Галерия снимки от Преподаватели от катедрата взеха участие в конференция на НСИ ...