Катедра "Физическо възпитание и спорт"

Спас Ставрев и Марко Димитров спечелиха Купата на ректора по тенис

петък, 01 юни 2012 0:00

Ръководителят на катедрата “Физическо възпитание и спорт” Спас Ставрев и гл. ас. д-р Марко Димитров от секция “Стопанска история” към катедра “Политическа икономия” спечелиха Купата на ректора по тенис. Това бе шестнадесетото издание на традиционния турнир. Организаторите са катедрата “Физическо възпитание и спорт” и АСК “Свети Георги Победоносец”.

Тази година в турнира участваха 16 преподаватели и служители. Главен съдия беше директорът на “Бонсист” Георги Йорданов. Купата на шампионите връчи ректорът на нашия университет проф. д-р на ик.н. Стати Статев.

На полуфиналите играха двойките Живко Драганов/Александър Вълков срещу Петко Кьосев/Любомир Боянов и Спас Ставрев/Марко Димитров срещу Радко Радков/Петър Иванов. Двойката Драганов/Вълков спечели мача си с 9:5 гейма. В другия полуфинал Ставрев/Димитров победиха с 2:0 сета - 6:2, 7:5.

Финалът Ставрев/Димитров срещу Александър Стоянов/Живко Драганов се игра в Деня на детето – 1 юни. Стоянов е главен асистент в катедра “Икономическа социология”, а доц. Драганов е от катедра “Частноправни науки”.

Двойката Ставрев/Димитров се представи много силно и спечели с 2:0 сета – 6:2, 6:2. Финалистите Стоянов/Драганов играха добре, но нямаха шанс срещу обиграните шампиони. “Тебе ще те бия отделно”, пошегува се секунди след последната точка доц. Драганов с гл. ас. д-р Димитров. Купата е четвърта поредна за Спас Ставрев и втора за Димитров.

Преди награждаването председателят на клуба “Свети Георги Победоносец” проф. Георги Янков поздрави всички състезатели: “Уважаеми членове на университетския клуб на преподавателите и служителите. Турнирът по тенис се превръща в прекрасна традиция. Щастлив съм, че играем вече шестнадесет години. Щастлив съм и за още нещо. Ректорът на нашия университет проф. Стати Статев е член на нашия клуб. Години наред той връчва купата като зам.-ректор, но сега за първи път ще я връчи като ректор”.

Преди награждаването проф. Янков получи купата за феърплей и редовен участник в турнира. Той е първият й носител.  “Проф. Янков заслужава купата за феърплей. Благодаря му за неговия ентусиазъм и вътрешна енергия да поддържа клуба – каза проф. Статев. - Ние му помагаме, но той го управлява и държи отлично. Прощавам му, че го е кръстил на себе си. От друга страна, клубът се нарича “Свети Георги Победоносец”, но винаги се играе в навечерието на Спасовден. Затова Спас печели толкова често. Спасе, от догодина си дисквалифициран или ще играеш в двойка с мен – пошегува се проф. Статев, докато връчваше купата на шампионите. - Марко го помня с ракетата още от студентските ни години – добави той. Аз я оставих, но той още я държи”.

Проф. Статев връчи купи и на финалистите Драганов/Стоянов. Всички участници получиха фланелки за спомен.

Галерия снимки от Спас Ставрев и Марко Димитров спечелиха Купата на ректора по тенис ...