Катедра "Физическо възпитание и спорт"

Стартира Спортният турнир 2020 по случай 100-годишнината на УНСС

неделя, 11 октомври 2020 18:10

На 10 октомври официално бе открит Спортният турнир на УНСС 2020 под партонажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров и посветен на юбилея на университета, който за осемнадесета поредна година се организира от Студентския съвет.

На откриването присъства Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети, който поздрави Студентския съвет за неговия стремеж да даде добър пример на другите висши училища в страната, че спортът е приоритет на образованието и трябва да се стимулира и възпитава у младите хора.

Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, посочи, че основната идея на турнира е да се стимулират активните спортисти в университета. Важно е да им се предостави възможост за изява, която да допринесе за засилване на общия университетски дух, каза той.

Даниел Парушев и Ангел Стойков (от ляво надясно)

По време на турнира повече от 100 студенти ще се състезават в дисциплините футбол, баскетбол, тенис на маса, стрийт фитнес и маратон.

През два уикенда на октомври студенти и гости ще имат възможност да наблюдават спортните надпревари на игрищата на спортния комплекс „Бонсист“ в Студентския град.

Галерия снимки от Стартира Спортният турнир 2020 по случай 100-годишнината на  УНСС ...