Катедра "Икономическа социология"

Konica Minolta организира второ издание на международното състезание за университети

Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) обяви началото на вторият международен университетски конкурс. Коника Минолта България ще се присъедини към инициативата и тази година като ще организира състезанието на локално ниво. С това компанията цели да подкрепи висшите учебни заведения по пътя към дигитализиране на процесите и да увеличи качеството на техните услуги. 

С участие в състезанието студентите ще имат уникалната възможност да се включат в международен проект за сътрудничество между университетите и бизнеса и да обменят опит с техни връстници от цяла Европа. Те ще анализират актуален документен или информационен работен процес в университета и ще препоръчат иновативна алтернатива или подобрение.

В състезанието ще могат да се включат екипи от 3 до 5 студента, сред които може да има и академичен представител. Всеки университет може да излъчи до 3 екипа.

Етапи на състезанието:

  • Националното жури ще анализира предложенията и ще избере „Национален Шампион“, който ще се класира на финалния етап в Амстердам.
  • Международното жури  ще избере международен победител сред „Националните Шампиони“.

Награди:

Екипът, спечелил националното състезание ще спечели уикенд (3 дни), в Амстердам, включващ посещение на централата на Konica Minolta в Холандия, участие в международното събитие, на което ще има възможност да представи своя проект и да чуе презентации на важни имена в света на иновациите, представяне на различните предложения и нетуъркинг със студентската общност на IUC (International University Contest). Участниците в състезанието получават и сертификат за своето CV подписано от Konica Minolta и университета.

Финалният международен победител ще има възможността да посети една от най-добрите технологични конференции Web Summit 2018 (ноември 2018) в Лисабон.

Повече информация за конкурса и мненията на участниците в него от миналата година, можете да видите тук.

Галерия снимки от Konica Minolta организира второ издание на международното състезание за универси ...