Катедра "Икономическа социология"

Konica Minolta организира второ издание на международното състезание за университети

вторник, 17 октомври 2017 12:34

Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) обяви началото на вторият международен университетски конкурс. Коника Минолта България ще се присъедини към инициативата и тази година като ще организира състезанието на локално ниво. С това компанията цели да подкрепи висшите учебни заведения по пътя към дигитализиране на процесите и да увеличи качеството на техните услуги. 

С участие в състезанието студентите ще имат уникалната възможност да се включат в международен проект за сътрудничество между университетите и бизнеса и да обменят опит с техни връстници от цяла Европа. Те ще анализират актуален документен или информационен работен процес в университета и ще препоръчат иновативна алтернатива или подобрение.

В състезанието ще могат да се включат екипи от 3 до 5 студента, сред които може да има и академичен представител. Всеки университет може да излъчи до 3 екипа.

Етапи на състезанието:

  • Националното жури ще анализира предложенията и ще избере „Национален Шампион“, който ще се класира на финалния етап в Амстердам.
  • Международното жури  ще избере международен победител сред „Националните Шампиони“.

Награди:

Екипът, спечелил националното състезание ще спечели уикенд (3 дни), в Амстердам, включващ посещение на централата на Konica Minolta в Холандия, участие в международното събитие, на което ще има възможност да представи своя проект и да чуе презентации на важни имена в света на иновациите, представяне на различните предложения и нетуъркинг със студентската общност на IUC (International University Contest). Участниците в състезанието получават и сертификат за своето CV подписано от Konica Minolta и университета.

Финалният международен победител ще има възможността да посети една от най-добрите технологични конференции Web Summit 2018 (ноември 2018) в Лисабон.

Повече информация за конкурса и мненията на участниците в него от миналата година, можете да видите тук.

Галерия снимки от Konica Minolta организира второ издание на международното състезание за универси ...