Катедра "Регионално развитие"

Три нови изследователски проекти с ръководители от катедрата, финансирани от университета

вторник, 28 февруари 2023 13:55

Одобрени от университета са три нови проекта на нехабилитирани преподаватели от катедрата. За нас това е атестат за качеството на работата на колегите, коментира доц. д-р Георги Николов. 
Проектите са двугодишни, като в тях участват докторанти и студенти, както и други членове на катедрения екип.

Възможностите за развитие на индустриални зони в България и къде е полезно да бъдат разположени, ще се изследват в проекта на гл. ас. д-р Георги Цолов. Идеята е резултат от дългогодишна съвместна работа със Стопанската камара в Пирот, Сърбия и ръковдството на свободната зона в региона близо до българската граница. 

Регионални аспекти на съвременната актуална демографска картина и сценарий за развитието й до 2030 ще разработва екипът на гл. ас. д-р Десислава Боцева. Изследването й е мотивирано от дисертацията на проектния ръководител по сродна тема, както и от преподавателската ангажираност и опит в областта. 

Компетенциите на студентите по регионално развитие за успешна професионална реализация и как сами да оценяват развитите умения и потребности, докато учат и навлизат в пазара на труда е фокусът в работата на гл. ас. д-р Никола Танаков и другите изследователи от катедрата в тази тема. Анализът разширява полето за подготовката по академична етика и умения на студентите. Авторът, освен преподавател, е и възпитаник на специалността, както и председател на Алумни клуба на завършилите регионално развитие в УНСС. 

Галерия снимки от Три нови изследователски проекти с ръководители от катедрата, финансирани от уни ...