Катедра "Регионално развитие"

Първи дипломи от корпоративно обучение за интелигентни градове

вторник, 31 януари 2023 14:28

Димпломиране_Smart City_ISK.jpg

Дипломиране на курсисти от Виваком в ИСК, обучавани за интелигенти градове
Снимка: УНСС официален сайт (секция новини)

 На 12 март 2023 г. бяха връчени първите дипломи от краткосрочен курс за интелигентни градове. Обучението се проведе в Института за следдипломна квалификация на УНСС с лектори и експерти от катедра "Регионално развитие" и Виваком. Курсистите са оперативни и регионални мениджъри от частния сектор, предимно от областта на телекомуникациите. 

На церемонията присъства ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, директорът на ИСК проф. д.н. Живко Драганов, Никола Гечев, директор „Корпоративни продажби“ на Vivacom, гл. ас. д-р Петкан Илиев, Анна Паисиева, координатор „Корпоративни продажби“  във Виваком и курсисти.

Доц. д-р Георги Николов и доц. д-р Елка Василева от катедрата участваха в дипломирането, като част от обучителите и организаторите на курса. 

„Хората, които присъстват от наша страна, са онези служители, експерти и ръководители в рамките на Виваком, които практически измислят и развиват концепцията за умните градове. Ние разбираме от приложна и техническа гледна точка, но има много неща, свързани с юридическата норма и теоретична част, които не знаем, и получихме много задълбочена информация в рамките на курса, който проведохме“, коментира Никола Генчев.

Обучението на мениджъри от бизнеса по темите на интелигентния град се провежда за първи път в страната.
Насочено е към придобиване на знания за ролята и управлението на цифровите технологии за осигуряване на интелигентен растеж. Предназначено е за средния и висшия мениджърски състав на Vivacom. Курсът включва седем модула, всеки от по 6 лекционни часа. Включени са теми за интелигентната специализация и иновациите в регионите, за финансирането на проекти, формирането на политики в областта на умните и устойчиви градове и др. 

 

Прикачени файлове:

image/jpeg Димпломиране_Smart City_ISK.jpg - 88 KB

Галерия снимки от  Първи дипломи от корпоративно обучение за интелигентни градове ...