Катедра "Политология"

Десетият випуск на специалност „Политология” взе дипломите си

вторник, 12 април 2016 10:33

В зала „Тържествена” се проведе празнично събитие по случай дипломирането на бакалаври и магистри от специалност „Политология”. На него присъстваха ръководителят на катедра „Политология” доц. д-р Блага Благоева, проф. д-р Георги Янков, проф. д.ист.н. Трендафил Митев, проф. д.с.н. Михаил Мирчев, доц. д-р Георги Манолов, доц. д-р Ивка Цакова, доц. д-р Симеон Асенов, доц. д-р Елена Симеонова, гл.ас. д-р Николай Кръстев, ас.д-р Александър Димитров, родители и гости.

Абсолвентите в зала „Тържествена”

 Доц. Симеонова откри десетата юбилейна тържествена сесия по връчване на дипломите на бакалаврите и магистрите от специалност „Политология”.

Доц. Симеонова открива церемонията. Вдясно: доц. Благоева, проф. Янков, проф. Митев, доц. Асенов

 Дипломантите и гостите поздрави доц. Благоева. „За мен е чест и привилегия да поздравя десетия випуск абсолвенти от специалност „Политология”. Вълнувам се, защото днес съм изправена пред вас не за поредната си лекция по „Въведение в политологията”, „Политическа култура” или „Етикет и протокол в политиката”, а за да ви приветствам с „Добре дошли в академичното семейство на политолозите”.

Доц. Благоева приветства випуска политолози

„Отбелязахме 25 години от създаването на катедрата, натрупахме знания, опит, мъдрост. Това е повод за равносметка и поглед напред. Имаме с какво да се гордеем. Най-голямата ни гордост сте всички вие – бакалаври, магистри и доктори. Специалността дава възможност за професионална реализация. България има нужда от вашето знание, вашата младост и дръзновение. През тези четири години бяхте в специфична и уникална академична общност. Дано сме ви научили на всичко необходимо. Аз съм удовлетворена, във ваше лице виждам знаещи, търсещи млади хора. Убедена съм, че ще бъдете не само добри професионалисти, но и добри граждани, а най-важното – добри хора. Не спирайте до тук.”, заяви доц. Благоева.

Доц. Благоева със свои възпитаници

 Най-напред своите дипломи получиха магистрите отличници, след това отличниците бакалаври и след тях завършващите с много висок успех.

Доц. д-р Блага Благоева връчи дипломите на отличниците магистри. Освен дипломи те получиха и грамота „Магистър отличник” и различни книги, сред които „Произход на политическия ред” на Франсис Фукуяма, „Краят на властта” на Мойзес Наим, „Стогодишният маратон” на Майкъл Пилсбъри и други.  Магистрите отличници са Ани Аротунян, Мария Димова, Георги Цветанов.

Дипломи, грамоти и книги за отличните студенти

Проф. Янков връчи дипломите на бакалаврите отличници, които също получиха грамоти и книги. „Спомням си как в първи курс ви мъчих с Аристотел и Кант. Мисля, че усилията ми не са били напразни. Желая на всички успех и щастие в живота”, каза той. Отличниците бакалаври са Адриана Ганева, Ваня Монова, Калоян Кирилов.

Проф. Янков връчва дипломата на абсолвентка

 Останалите дипломи връчиха проф. д.ист.н. Трендафил Митев, проф. д.с.н. Михаил Мирчев, доц. д-р Георги Манолов, доц. д-р Ивка Цакова и доц.д-р Симеон Асенов.

Диплома връчва проф. Митев

 „Гордея се, че завършвате, но ми е и мъчно. Преди четири години в университета нахлу една „орда”, която смяташе, че е на върха на всички човешки постижения. Когато сега гледам всички тези лица, усещам, че в университета се е случило тайнство.Сигурно много съм се карал на всички, но това е правено от любов към вас. На добър час”, каза проф. Митев.

Доц. Цакова и доц. Асенов също поздравиха студентите по случай успешното им завършване и им пожелаха здраве, радост и професионална реализация.

Проф. Мирчев също връчи дипломи

Ани Аротунян, отличник магистър, и Милена Лафчиева, бакалавър отличник, благодариха на колегите и преподавателите си за приятелството и разбирането през изминалите години. „Винаги трябва да търсим успеха в самите нас. Ние трябва да бъдем обществен пример на случващото. От нас зависи кое е правилното, от нас зависи да държим системата отговорна и да бъдем чути. Ще бъдем изправени пред изпитания, отговорности, които ще увеличават нашите сили и смелост. Така и ще изградим сами себе си и ще правим това, което най-много желаем. Университетът ни даде едно прекрасно начало”, каза Ани. 

 „Пожелавам на всички да направим света едно по-добро място. Благодаря на всички преподаватели за вашата работа и усилията, които положихте през изминалите години. Всеки един от вас лично ме докосна и запали страстта ми към политологията. Няма как да пропусна и родителите ни, които най-накрая виждат децата си дипломирани. Благодаря и на вас, скъпи родители, защото вие имате много голям принос за нашето изграждане и сте били до нас във всеки един момент. Ще се постараем да бъдем хората, с които винаги да се гордеете”, заяви Милена.

Галерия снимки от Десетият випуск на специалност „Политология” взе дипломите си ...