Катедра "Политическа икономия"

Наши преподаватели ръководиха онлайн семинар в Университета по икономика и финанси „Хо Ши Мин“, Виетнам

сряда, 30 ноември 2022 15:54

На 23 ноември 2022 г. проф. д.ик.н. Николай Неновски, директор на Центъра за парични и икономически изследвания и проф. д.н. Пенчо Пенчев, ръководител на катедра „Политическа икономия", ръководиха онлайн семинар, посветен на научните изследвания и публикационната активност в Университета по икономика и финанси Хо Ши Мин, Виетнам.

Заместник-ректорът по научно-изследователската дейност и международното сътрудничество доц. д-р Михаил Мусов приветства участниците в семинара от името на ръководството на УНСС и изрази готовност за бъдещо сътрудничество между двата университета за организиране на други подобни събития, за улеснявана на публикациите и участие в съвместни проекти.

Преподавателите от УНСС бяха поканени от виетнамскитие си колеги да споделят опита си относно различните национални и университетски стратегиии за научните изследвания в областта на икономическите науки, подходящата тематика за международни публикации, подбора на авторитетни списания и процедурите по рецензиране на статиите в научните издания.

Представено беше и реферираното в Скопус англоезично списание на УНСС - "Economic Alternatives" с гл.  редактор проф. д.н. Пенчо Пенчев. От виетнамска страна в онлайн семинара взеха участие 27 преподаватели, които имаха възможност да зададат въпроси и да дискутират важни за тях теми, свързани с научно-изследователската им дейност. По оценка на виетнамските колеги семинарът е успешен и полезен за тях. В края българските и виетнамските преподаватели се съгласиха относно необходимостта от организиране на други специализирани семинари.

Галерия снимки от Наши преподаватели ръководиха онлайн семинар в Университета по икономика и финан ...