Катедра "Публична администрация"

Международна конференция BEE-VET

петък, 07 октомври 2022 0:00

Международна конференция BEE-VET

 

На 07/10/2022 г. в РАМАДА София Сити Център се проведе Международна конференция BEE-VET. Събитието е част от проект Промяна на ПОО в строителството – иновативни материали за строителство и енергийна ефективност BEE-VET, който се изпълнява от осем организации в сферата на образованието, обучението и строителството от Австрия, България, Словакия и Турция.

padmin_9a7ff_11.jpgpadmin_9a7ff_12.jpg

Във фокуса на конференцията бяха сътрудничество между образованието и бизнеса, ролята на учителя от XXI век, осъвременяване на учебните програми в професионалното гимназиално образование.

Гл. ас д-р Златкова взе участие в дискусиите за качеството на професионалното образование, въвеждането и използването на дигиталния инструментариум и възможностите, които дава сътрудничеството между различните заинтересованите страни.

padmin_9003d_13.jpgpadmin_9a7ff_14.jpgpadmin_9a7ff_15.jpg

Бяха представени основните продукти:

Интерактивни обучителни материали за зелено, устойчиво и енергийно ефективно строителство, предназначени за обучение на ученици от професионалните гимназии с цел усвояване на умения за използване на съвременни технологии/материали в строителството, т.е. BEE-VET Дигитален инструментариум.

Методически материали за учители по ПОО при конкретни професионални учебни предмети, предоставящи насоки за включването и представянето на Дигиталния инструментариум като ефективен инструмент, подпомагащ модернизацията на обучителните програми за ПОО в Консорциума, и насърчаване използването на дигиталните технологии по творчески, съвместни и ефективни начини, т.е. BEE-VET Наръчник за учители.

Концепция за актуализиране на учебните програми по ПОО въз основа на идентифицирани добри практики в четирите партньорски държави и ЕС, както и въз основа на подготвените интелектуални продукти, определените очаквани резултати от обучението, придобити от учениците в ПОО в областта на строителството.

Повече за проекта: https://beevet.eu/bg/

 

 

 

Галерия снимки от Международна конференция BEE-VET ...