Катедра "Публична администрация"

Магистрите от катедра „Публична администрация“ тържествено получиха дипломите си

петък, 31 май 2024 0:00

На тържествена церемония на 30 май 2024 г. бяха връчени дипломите на магистрите от катедра „Публична администрация“ със специализация „Здравен мениджмънт“ и  „Държавна администрация“. Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Доц. д-р Деница Горчилова, ръководител на катедра „Публична администрация“ и доц. д-р Мария Воденичарова, зам.-ректор по научноизследователската дейност

Заместник-ректорът по научноизследователската дейност доц. д-р Мария Воденичарова поздрави абсолвентите от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров, благодари им за усилията, които са положили през тези две години, и им пожела нови професионални успехи: „Бъдете достойни и се гордейте с всичко, което сте научили в катедра „Публична администрация“ и в Университета за национално и световно стопанство“.

Доц. д-р Александър Вълков, преподавател в катедра „Публична администрация“, д-р Мина Попова и проф. Евгения Делчева (от ляво надясно)

„Искам да се обърна към усмихнатите хора с квадратните шапки с „Честито дипломиране!“. Вие идвате от медицинската благородна професия и ние ви ценим, че сте до нас в трудни моменти. Със специализацията „Здравен мениджмънт“ натрупахте нови знания и се надявам освен нас да започнете да лекувате и болната ни здравна система, която непрекъснато дава сигнали, че нещо не е наред. Бъдете здрави, за да сме здрави и ние, бъдете устойчиви, за да вървят нещата към по-добро“, пожела на завършилите магистри доц. д-р Деница Горчилова, ръководител на катедра „Публична администрация“.

Научният ръководител на магистърската програма доц. д-р Александър Вълков представи всички преподаватели по програмата и посочи големите заслуги на проф. Евгения Делчева за създаването й преди 21 години – автор на първия учебник по „Здравен икономикс“ в България, издаден от УНСС, и дългогодишен ръководител на магистърската програма.

„Това е 21-вият випуск здравни мениджъри в Университета за национално и световно стопанство. Смея да твърдя, че това е най-авторитетната и най-търсената магистратура по здравен мениджмънт в страната. Основание и самочувствие за това ми давате вие –  присъстващите тук колеги-дипломанти, завършили програмата, преподавателите в тази зала, стотиците завършили, които днес ръководят водещи лечебни и здравни заведения, били са министри и заместник-министри на здравеопазването, ръководители на агенции, на регионални структури. Магистърската програма по здравен мениджмънт няма аналог в Университета относно наситеността на обучението, водено от академични преподаватели с голяма практическа експертиза и опит в своите области“, каза доц. Вълков и добави, че близо 1200 души са обучавани по програмата, а някои от тях са продължили с докторантски изследвания.

„Дипломата, която получавате, ви свързва за цял живот с нашия университет! Всеки ваш успех или неуспех ще е и наш. По вашите постъпки, постижения, успехи и провали ще съдят и за нас. Ще черпите от силата, но и ще умножавате престижа на УНСС. Не е просто фраза, вие наистина сте част от голямото академично семейство на УНСС!“, подчерта доц. Вълков.

Две трети от дипломиралите се в специалност „Публична администрация“ със специализация „Здравен мениджмънт“ (ОКС „магистър“) са отличници и получиха освен дипломите си и грамоти. Доц. д-р Мария Воденичарова, доц. д-р Деница Горчилова, проф. Евгения Делчева и доц. д-р Александър Вълков връчиха 32 отлични дипломи и грамоти.

 

Завършилите „Публична администрация“ със специализация „Държавна администрация“ (ОКС „магистър“) също получиха своите дипломи и грамоти.


ФОТОГАЛЕРИЯ


Галерия снимки от Магистрите от катедра „Публична администрация“ тържествено получиха дипломите си ...