Катедра "Публична администрация"

Творческа работилница за визуално мислене и методи за визуална комуникация

събота, 08 октомври 2022 0:00

На 08.10.2022 г. гл. ас. д-р Виолета Златкова участва в Творческа работилница за визуално мислене и методи за визуална комуникация.

По време на уъркшопа бяха представени лесни техники за визуализация, създаване на образи и привличане на вниманието на обучаващите се чрез рисунки.

padmin_2d552_16.jpgpadmin_2d552_17.png

Визуалната комуникация е процес, при който информацията се представя графично, за да предаде значенията по възможно най-ефективния и прост начин. Това е комуникационен процес, който е от голямо значение, защото преобладаващият начин за възприемане на средата става именно чрез зрението. И макар това да е един от преобладаващите инструменти в области като графичен дизайн, реклама, публикации в социалните медии, визуалната комуникация намира широко приложение и в обучението.

padmin_2d552_18.jpg

По време на работилницата бяха споделени интересни практики, ресурси със свободен достъп, примерни учебни материали и беше представен голям набор от „готови“ изображения, които да бъдат използвани при планиране, като техника за учене, по време на онлайн или присъствено обучение, работни срещи или събития.

 

Галерия снимки от Творческа работилница за визуално мислене и методи за визуална комуникация ...