Катедра "Публична администрация"

Обновено: сряда, 18 януари 2023 11:56

Докторантски четения

padmin_6bdc5_Picture1.png

ПОКАНА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКЛАДИ

СБОРНИК "ДОКТОРАНТСКИ ЧЕТЕНИЯ 9"

Поредицата ДОКТОРАНТСКИ ЧЕТЕНИЯ е издание на катедра „Публична администрация“ в УНСС, което стартира през 2014 г. успоредно с провеждането на ежегодната Есенна академия. Първоначално то беше предназначено само за издание, в което да намират място рецензирани разработки на докторанти към катедрата, но постепенно разшири своя обхват. През последните години в него намират място текстове на студенти, участвали в академиите; публикуват се части от наскоро защитени дисертации; могат да бъдат прочетени работи на постдокторанти.

Поредицата е форум за представяне на научните търсения не само на обучаващи се към катедра „Публична администрация“, но и в други катедри на УНСС, както и в различни висши училища в страната. От 2021 г. ДОКТОРАНТСКИ ЧЕТЕНИЯ се публикува в базата CEEOL, което го прави видимо за научната общност.

 

Деветото издание на ДОКТОРАНТСКИ ЧЕТЕНИЯ е под заглавието „Лаборатория за иновации“. Текстове за него могат да подават изследователи, чиито търсения са в полето на публичното управление, публичните политики, административните реформи и други сходни области и които разглеждат иновативни подходи и инструменти за генериране на публична стойност.

Техническите изисквания за оформяне на текстовете можете да видите ТУК.

Не се предвижда такса за включване в изданието.

 При желание за участие, моля да попълните заявлението, достъпно ТУК до 10 февруари 2023 г.

Срокът за изпращане на готовите разработки (в Word-формат) на мейл [email protected] е 1 март 2023 г. Текстовете преминават през рецензиране и при необходимост се връщат на авторите за доработка.

Заедно с подготвените материали, е необходимо да изтеглите, попълните и сканирате декларация за съгласие за публикуване на книга или статия от колективно научно издание в онлайн библиотеката за Централна и Източна Европа (Central and Eastern European Online Library – CEEOL) от името на Университета за национално и световно стопанство. Тя е достъпна ТУК и при липса на такава, текстът няма да бъде рецензиран и включен в изданието.