Катедра "Публична администрация"

Дискусия на тема „Кадровият дефицит в здравеопазването – последици и нужда от промени“ с участието на ас. д-р Шотарова

вторник, 22 март 2022 0:00


На 22.03.2022 г. в София беше проведена дискусия на тема „Кадровият дефицит в здравеопазването – последици и нужда от промени“ като част от съвместната инициатива на clinica.bg и „Галъп Интернешънъл“ „Индекс на болниците“. На събитието присъстваха представители на законодателната и изпълнителната власт, на съсловните организации в здравеопазването, както и мениджъри на водещи лечебни заведения в страната. Бяха представени резултати от анкетно проучване сред болниците за кадровата им обезпеченост и последиците от нея, също така бяха изведени данни за наличието на лекари и медицински сестри в страната от председателите на БЛС д-р Иван Маджаров и на БАПЗГ – г-жа Милка Василева.

В събитието с презентация на тема „Представяне на анкетно проучване сред медицинските специалисти за нагласите им да останат да работят в страната“ участва и ас. д-р Златина Шотарова от катедра „Публична администрация“ в УНСС.

В дискусията участие взеха здравният министър проф. Асена Сербезова, доц. Антон Тонев, председател на парламентарната комисия по здравеопазване, проф. Генчо Начев, директор на „Св. Екатерина“, акад. Григор Горчев и други.

padmin_73c75_изтеглен файл.png.

Снимка източник: clinica.bg

Галерия снимки от Дискусия на тема „Кадровият дефицит в здравеопазването – последици и нужда от пр ...