Катедра "Икономика на природните ресурси"

Академичен обмен 2022-2023 учебна година по програма CEEPUS

сряда, 25 май 2022 10:18

 

 

 

През учебната 2022-2023 година програма CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) отново дава възможности за осъществяване на академичен обмен в страните от Централна и Източна Европа.

 

Информацията за съществуващите мрежи, изборът на университет(и), както и кандидатстването се осъществява онлайн през сайта на програмата: http://www.ceepus.info. Предлагат се стипендии за преподаватели, студенти, дипломанти и докторанти за краткосрочен и дългосрочен престой в партньорски университет.

 

Катедра „Икономика на природните ресурси“ за академичната 2022-2023 учебна година участва в следните мрежи за обмен:

  • Agriculture and Environment in the 21st Century - @groen (4 в класацията, което е изключителен резултат сред одобрените 88 мрежи; съвместна магистърска програма)
  • Central European Network for Sustainable and Innovative Economy (8 в класацията и е сред избраните да бъде промотирана допълнително в рамките на програмата.
  • Applied Economics and Management (14 в класацията).

Всяка една от мрежите получи висока оценка, както се вижда от споменатото класиране, за дейността си, осъществявана в условия на ограничения от пандемията, което е изключително показателно за капацитета и възможностите, които предлагат участващите университети, за студенти, докторанти и преподаватели.

 

Сроковете за кандидатстване са както следва:

  • За ЗИМЕН семестър: до 15 ЮНИ
  • За ЛЕТЕН семестър: до 30 ОКТОМВРИ

 

Програмата предлага възможност и за академичен обмен като “freemover”, което позволява на всеки участник да кандидатства извън обявените места във всеки един университет в трите мрежи. Срокът за кандидатстване в този случай е до 30 НОЕМВРИ.

 

За допълнителна ИНФОРМАЦИЯ не се колебайте да се свържете с доц. д-р Мария Пенева, E-mail: peneva_mm@unwe.bg; УНСС, Катедра „Икономика на природните ресурси”, кабинет 3058 (и онлайн чрез Teams)

Всички стъпки на обмена с детайлна информация за свободните места по всяка от мрежите можете да намерите в прикачения файл .


Прикачени файлове:

application/pdf CEEPUS info 2022 2023.pdf - 433 KB

Галерия снимки от Академичен обмен 2022-2023 учебна година по програма CEEPUS ...