Катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Наши студенти с отличия в „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016”

петък, 07 октомври 2016 17:19

Петима студенти от нашия университет спечелиха призови места в националния конкурс „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016”, организиран от Съвета на жените в бизнеса в България в рамките на най-мащабната стажантска инициатива у нас – „Оставаме в България”. На първо място в конкурса се класира Елица Недева, II курс, специалност „Икономика и бизнес“, с проекта се „Linkstudents.com“. С първо място бе отличена и Гергана Маркова, III курс, специалност „Маркетинг“, представила проекта „Платформа „Оригинални сватби в България“. Наградата на Елица и Гергана е едномесечен стаж в Европейския парламент в Брюксел.

Елица Недева получава своето отличие

Елица Недева получава своето отличие

За особен принос в конкурса бяха отличени Емилия Ангова, I курс, специалност „Икономика с английски език“, с проекта „Flowertising“,  и Теодора Русинова, I курс, специалност „Маркетинг“, с проекта "Градините на Вавилон" - покривно озеленяване“. Двете студентки получиха парични награди и сертификати за своето участие.

Емилия Ангова (вдясно), отличена в конкурса за особен принос

Емилия Ангова (вдясно), отличена в конкурса за особен принос

За особен принос бе отличена и Теодора Русинова

Трето място зае Владислава Илиева, I курс, специалност „Маркетинг“, с проекта „GuideMe“, която получи парична награда и сертификат за участие (на снимката долу).

В рамките на конкурса бяха представени над 70 проекта в областите: Технологии и иновации, Инфраструктура и околна среда и Социални иновации и човешки ресурси. След оспорвана борба и дълги дискусии на журито от представители на компаниите-членове и Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса, бяха отличени най-добрите и иновативни проекти.

Отличените в конкурса

Отличените в конкурса

„УНСС е ковачница за млади и образовани иноватори. Надяваме се занапред образованието и бизнеса да си сътрудничат, за да останат способните млади хора в България“, пише в писмо до ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев изпълнителният директор на Съвета на жените в бизнеса Ваня Кънева.  

Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса е най-мащабната стажантска инициатива в страната, чиято цел е да подкрепи младите хора да реализират потенциала си в България и да потърсят професионална реализация в страната. Български и международни компании, членове на Съвета на жените в бизнеса в България, се обединиха за създаване на благоприятна среда за кариерно развитие на активните и талантливи млади хора на България. За втора поредна година патрон на инициативата е г-жа Ева Паунова, евродепутат. Тази година проектът бе подкрепен и от г-жа Мария Габриел, евродепутат, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на Средиземноморието, Близкия изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.



Галерия снимки от Наши студенти с отличия в „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016” ...