Катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Първокурсниците на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ започнаха академичното си пътешествие

понеделник, 18 септември 2023 15:10


С пълна зала и приповдигнато настроение новоприетите студенти по „Маркетинг“, „Стратегическо планиране“, и „Маркетинг и стратегическо планиране“ отбелязаха началото на 2023/2024 учебна година

На 18.092023 г. в зали 102К и 209К катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ посрещна своите първокурсници. В пълни зали желаещите да изучават трите престижни бакалавърски специалности седнаха за първи път на университетската скамейка.


В зала 102К от името на преподавателите към новоприетите студенти от специалност „Маркетинг“ и специалност „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“ се обърна проф. д-р Красимир Маринов, заместник-ръководител на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. Той отбеляза, че днешният ден е знаменателен за присъстващите, тъй като поставя началото на сериозно натрупване на знания, умения и компетентности за бъдещото им кариерно развитие като младши специалисти, експерти, а след време – средни и висши мениджъри в областите на маркетинга и планирането. Проф. Маринов запозна студентите с историята и духа на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ и очерта спецификите в учебните планове на трите специалности. Беше подчертано, че академизмът и професионализмът са нещата, с които катедрата се гордее; които пази, и които иска да предаде на своите настоящи и бъдещи студенти.



В зала 209К ръководителят на катедрата, проф. д-р Христо Катранджиев, посрещна първокурсниците от специалност „Стратегическо планиране“ с топлото „Добре дошли“. Той приветства студентите и ги поздрави за избора на специалност с нарастващо значение за управлението на икономическите системи. На срещата присъстваха и преподаватели от специалност "Стратегическо планиране", които запознаха студентите с широкия набор от знания и възможности, които специалността открива пред тях. 


Въодушевление предизвикаха практичните съвети по академичен етикет – кое е приемливо и кое не за студентите на нашата катедра и на УНСС. „Златното правило е – проф. Маринов перифразира думите на един американски президент - да разсъждавате какво вие можете да направите и да дадете при обучението си в УНСС, а не какво преподавателят и университетът трябва да направят за вас.“

 

Катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ приветства с „Добре дошли“ своите първокурсници и им пожелава „На добър час“ по пътя на висшето образование, който поемат!

Галерия снимки от Първокурсниците на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ започнаха акаде ...