Катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Среща-дискусия на студенти с Максим Бехар

понеделник, 25 ноември 2019 17:57

По повод 25-годишния юбилей на компанията М3 Communications Group, един от лидерите на комуникационния пазар у нас, нейният основател и изпълнителен директор г-н Максим Бехар и неговият екип гостуваха в УНСС за среща-дискусия с наши студенти. Събитието беше осъществено от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ и Междууниверситетския център за развитие на кариерата.  

Проф. д-р Христо Катранджиев, ръководител на катедрата, представи госта като една от водещите PR фигури в България през годините на целия преход и международно признат PR експерт, чиито кампании са изучавани и дискутирани по време учебните занятия.

Проф. д-р Христо Катранджиев, ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев
и г-н Максим Бехар
 (от ляво надясно)

„По повод годишнината на компанията избрахме 25 души от България и чужбина, които да удостоим със званието „наши посланици“ и един от тях е ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев за неговия принос към развитието на нашето ползотворно сътрудничество. Това е признание и за академичното ръководство на университета, както и за вас, студентите. С тези думи г-н Максим Бехар приветства проф. Статев и му връчи отличието „Посланик на М3 Communications Group“ (на снимката долу).


„Приемам признанието като лична и институционална заслуга за изградените партньорски отношения през годините“, благодари ректорът и изрази увереност в още по-ползотворното развитие на сътрудничество между университета и компанията. Той изтъкна, че г-н Бехар е възпитаник на УНСС, което е първо условие за успех, а второто условие е приемането на предизвикателства. „Носете УНСС в сърцата си и следвайте стремежа на духа си“, обърна се към студентите проф. Статев (на снимката долу).


Пред пълната със студенти, преподаватели и гости зала „Тържествена“ г-н Бехар сподели любопитни факти, интересни казуси и актуални теми от своята богата PR практика. Студентите получиха и „готови формули за успех“ на съвременния конкурентен пазар. Скорост, простота, самоувереност – тези три неща могат да ви направят успешни не само в PR бизнеса. Умения, усилия и концентрация са трите елемента, които могат да ви направят лидери, ако ги управлявате правилно, посочи г-н Максим Бехар (на снимката долу).


PR експертът изтъкна ролята на истината за прозрачността на комуникацията, представянето на информацията разбираемо и просто, бързината на реакция, увереността, умението да се открие и покаже доброто във всяка компания, продукт, личност. „В PR бизнеса ние сме тези, които да трябва да научим истината и да я предадем така, че хората да я разберат, да се стремим да кажем важните неща по интересен начин. Затова никога не се предавайте и работете върху себе си“, посъветва студентите г-н Бехар.

В зала „Тържествена“


Освен да получат отговори на своите въпроси към г-н Бехар, студентите имаха възможност да се запознаят с експертите на компанията, част от които са възпитаници на УНСС.

Галерия снимки от Среща-дискусия на студенти с Максим Бехар ...