Катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Публична лекция на тема: „Мога да науча всичко или къде е скритият потенциал”

четвъртък, 22 октомври 2015 9:00

Университетският център по маркетинг, със съдействието на Софийската търговско-промишлена палата (СТПП) и медийната подкрепа на „Търговски вестник“, организира в зала „Тържествена“ публична лекция на тема: „Мога да науча всичко или къде е скритият потенциал”. Гост-лектор бе Иво Топалов, писател, автор на първия български роман за личностно развитие „Полетът на орела“ и романа „Докторът“, бизнес треньор и обучител. На събитието присъстваха доц. д-р Пенчо Иванов, ръководител на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“, Георги Чернев, председател на СТПП, гл. ас. д-р Николай Ванков, модератор на срещата, много преподаватели и студенти.

По време на лекцията

По време на лекцията

„Тук съм да ви разкажа за начина на учене, за възможностите на човешкия мозък. Той е единственият орган, който се саморегенерира, най-важният, но за него знаем най-малко“, коментира пред студентите Иво Топалов. Той представи теорията за „десетте хиляди часа“, необходими за придобиване на ново знание, противопостави я на тезата на Джош Кауфман за „първите 20 часа“ и петте стъпки. По думите на лектора „границите са само в главите ни, но не и във възможностите“.

В зала "Тържествена"

В зала "Тържествена"

Лекторът се спря на новите технологии, на странностите и успеха на великите писатели, говори за създателя на сугестологията проф. Георги Лозанов, с когото е работил. „Можем повече, отколкото си мислим, че можем! Възможностите на ума ни са неограничени! Всичко е психика!”, изведе своята теза Топалов.

Иво Топалов

Иво Топалов

Иво Топалов е един от най-добрите презентатори в България, изтъкна още в началото на срещата Георги Чернев, председател на СТПП. Той е обучител във фирми, преподава умения, свързани с бизнеса, управител е на Master Academy – „Университет на успеха“, по негова инициатива се провежда и състезанието за презентатори „Майстор на думите“, допълни Чернев.  

Иво Топалов говори пред многобройната студентска аудитория

Иво Топалов говори пред многобройната студентска аудитория 

За успехите на клуб „Маркетинг и стратегическо планиране“ говори неговият председател Деян Буджев, който го представи като „най-активния студентски клуб в страната“. Студентската организация е съорганизатор на олимпиада по маркетинг и планиране, стажове, поддържа връзки с бизнес организации и държавни институции, разработва проекти, участва активно в развиването на творческия потенциал и лидерските умения на студентите.


Галерия снимки от Публична лекция на тема: „Мога да науча всичко или къде е скритият потенциал” ...