Катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Бакалаврите от специалностите „Маркетинг“ и „Прогнозиране и планиране“ успешно се дипломираха

четвъртък, 12 ноември 2015 12:37

Бакалаврите на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ от випуск 2015 и техните гости изпълниха с настроение аула „Максима“ на УНСС. Сред присъстващите на церемонията по връчването на дипломите бяха ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев, ръководителят на катедрата доц. д-р Пенчо Иванов, доц. д-р Галина Младенова, доц. д-р Христо Катранджиев, зам.-ръководител на катедрата, много преподаватели. 

Доц. Катранджиев, проф. Статев, доц. Иванов и доц. Младенова (отдясно наляво)

Доц. Катранджиев, проф. Статев, доц. Иванов и доц. Младенова (отдясно наляво)

Доц. д-р Галина Младенова откри тържествената церемония по връчване на дипломите на 59-я випуск на специалността „Прогнозиране и планиране“ и 24-я випуск на специалността „Маркетинг“. „Преди четири години станахте част от голямото семейство на УНСС и тръгнахте към нещо ново, непознато, свързано с вашите мечти, идеи и бъдеще. Тук успяхте да създадете много приятелства, споделяхте, променяхте светогледа и мисленето си“, обърна се към абсолвентите доц. Младенова и им пожела да сбъднат мечтите си. 

В аула "Максима"

В аула "Максима"

„За мен е особена чест да бъда тук, защото с катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ и нейните членове е свързан почти целият ми житейски и професионален път. Обедняват ни обща съдба, общи препятствия, общи научни интереси, обединява ни университетът“, посочи ректорът. Уважението, респектът, авторитетът на катедрата я правят силна. Тя съхрани традициите, положени от акад. Евгени Матеев в областта „Прогнозиране и планиране“ и създаде нещо абсолютно ново, което все още не много хора разбират – „маркетинг“. В това се състои силата и приемствеността, подчерта ректорът. 

Проф. Статев приветства бакалаврите

Проф. Статев приветства бакалаврите

„Драги студенти, тези четири години са първите стъпки от вашето духовно усъвършенстване. Познанията, опитът, приятелствата, очарованията и красотата на студентството ще трасират целия ви съзнателен живот по-нататък. Искам да ви завещая никога да не забравяте нашия университет, факултета и катедрата, в която сте се обучавали, да се гордеете със завършените специалности“, изтъкна пред абсолвентите проф. Стати Статев. По думите му няма международен език, но със сигурност две думи са еднакви в целия свят – „компютър“ и „маркетинг“.

По време на тържествената церемония

По време на тържествената церемония

Ректорът връчи дипломите и грамоти на отличничките от випуска Светлана Пенчева, специалност „Маркетинг“, и Симона Николова, специалност „Прогнозиране и планиране“. Подаръкът на катедрата за най-добрите бе първата книга от университетската поредица „Бележити учени“ – „Структура и управление на икономическата система“ от акад. Евгени Матеев, основател на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. 

Ректорът връчва дипломата на Светлана Пенчева

Ректорът връчва дипломата на Светлана Пенчева

Диплома и за отличничката Симона Николова

Диплома и за отличничката Симона Николова

Ръководителят на катедрата доц. д-р Пенчо Иванов поздрави студентите от името на всички преподаватели. Той им пожела да бъдат здрави, упорити и последователни, да следват мечтите си и никога да не изпадат в униние, въпреки че им предстои да се реализират в трудна среда. „Ние сме спокойни за вас, защото заедно положихме едно добро начало, основано на знания, опит и приемственост. То ви дава насока и възможност да надграждате“, изтъкна той. 

Доц. Иванов връчва дипломата на един от най-добрите си студенти

Доц. Иванов връчва дипломата на един от най-добрите си студенти

„Провокирахте ни, карахте ни да мислим, помогнахте ни да разберем, че да намираме решението на проблема сами е много по-удовлетворително, отколкото, когато го получаваме на готово“, изрази благодарността на випуска към преподавателите отличничката Симона Николова.

Дипломи връчи и проф. Боян Дуранкев

Дипломи връчи и проф. Боян Дуранкев

Дипломи и от проф. Симеон Желев

Дипломи и от проф. Симеон Желев

„Уважаеми колеги, нека в този последен ден от нашите бакалавърски години си обещаем да бъдем винаги взискателни към себе си и към околните, да бъдем добри в това, което правим!“, призова колегите си и Светлана Пенчева от специалност „Маркетинг“.

Бакалаври на катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"


Галерия снимки от Бакалаврите от специалностите „Маркетинг“ и „Прогнозиране и планиране“ успешно с ...