Катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Абсолвентите от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ получиха дипломите си

събота, 12 ноември 2022 12:05

Бакалаврите в редовна форма на обучение от специалности „Стратегическо планиране“, „Маркетинг“ и „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“ получиха своите дипломи в аула „Максима“.



Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, поздрави абсолвентите: „Вие завършвате една специалност, която за поредна година е най-търсената сред кандидат-студентите. Това е атестат за преподаването в катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. Не се съмнявам, че всеки един от вас ще успее да се реализира на високи позиции, както в бизнеса, така и в обществената сфера“, каза проф. Стоянова.


Марина Ханджиева, собственик на агенция за дигитален маркетинг и хоноруван преподавател в УНСС, изрази своята благодарност към ръководството на университета за това, че има възможност да споделя със студентите своя опит. „Много ще се радвам да ви видя и в магистърските програми, които предлага нашата катедра. Вашето поколение навлиза в сферата на дигиталните маркетингови стратегии в един много интересен и преломен момент“, сподели тя. И добави, че последните години тази сфера се е променила тотално, тъй като е започнала дигиталната трансформация. „Обичайте професията си и подхождайте със сърце към всеки клиент и проект“, каза Марина Ханджиева в заключение.

Лора Цветкова, която завърши бакалавърската си степен „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“ с най-висок успех, поздрави всички абсолвенти. „УНСС ме срещна с прекрасни можещи млади хора, които не спират да ме вдъхновяват всеки ден. Срещна ме и с мен самата. Благодаря на всички наши родители и ментори за това, че приемате всяка наша идея и ни помагате да вървим напред и да се развиваме“ каза Лора Цветкова.


„Живеем в интересни времена. Появяват се предизвикателства, които нашето и вашето поколение ще трябва да преодоляват. По традиция на дипломирането цитирам класици. Затова сега се сетих за една строфа на Хамлет: „Векът е разглобен, о, дял проклет, да си роден, за да го слагаш в ред“. Очевидно това ще ви бъде задачата оттук нататък“, каза ръководителят на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране" проф. д-р Христо Катранджиев.

Едновременно с дипломирането на бакалаврите в аула „Максима“, в зала „Тържествена“ се състоя церемония по връчването на магистърските дипломи, а на нея стана ясно, че пълните отличници в потока са повече от 20.

„Ние в УНСС знаем, че духът прави силата. Пазете и развивайте духа си и нека имате силата да реализирате мечтите си“. С тези думи проф. д-р Красимир Маринов, зам.-ръководител на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“, се обърна към магистрите, завършващи специалностите в катедрата: „Маркетинг“, „Маркетинг със специализация "Рекламен мениджмънт“, „Маркетинг със специализация „Бранд мениджмънт“, „Корпоративни стратегии и дигитални трансформации“, „Развитие на интелигентни градове“, „Управление на маркетинга с преподаване на английски език“, „Дигитални маркетингови стратегии“.


„През месеците на вашето обучение, вие показахте качества, които ви отреждат заслужено място днес на тази церемония. Показахте, че не се страхувате да предизвикате преди всичко себе си, а понякога и нас, вашите преподаватели,  в търсенето на ново знание. Демонстрирахте, че знаете как да подхождате към различни по вид, мащаб, сложност и по неопределеност задачи и да дефинирате проблема, който трябва да решите. Убедихте ни, че умеете да се поставяте в ролята на изследователи, които търсят и намират адекватни решения и не на последно място, когато ви спирахме на някой изпит и ви връщахме да се подготвите по-добре , вие бяхте заредени с постоянство, показахте характер и не се отказахте, напротив, връщахте се още по-добре подготвени и по-мотивирани да успеете“. Така проф. Маринов обоснова пътя, които бележи едно достойно приключване на важен период в живота на всеки студент.


Заместник-ръководителят на катедрата отправи и 3 важни пожелания. Първо: да не забавят пътешествието си в областта на познанието. „Професионалните области на вашите магистратури са изключително динамични, а знанието има едно странно свойство да не стои на едно равнище – или расте и се увеличава или обратно  - намалява и изчезва. Вашата работна среда ще очаква от вас работещи решения и то основани на богато, изпитано, дори изстрадано познание.“

Второто отправено пожелание беше: с напредването на тяхното професионално развитие да не спират да връщат на хората около тях подкрепата и уважението, които самите те са очаквали. „Знанието е сила, която трябва да използване в услуга на общностите, в които живеем. Духовното богатство, за разлика от материалното, не намалява при неговото раздаване, напротив, множи се и нараства“, изясни той.

Третото послание беше да ценят и да пазят свободата си. „Свободата, която дава познанието. Свободата да имате мнение и да го отстоявате, понякога и с цената на житейски трудности“, завърши проф. Маринов.


Приветствие към випуска отправи отличничката Венимира Анастасова. От името на колегите си тя изказа благодарност към преподавателите за пълноценното обучение, за помощта при прилагането на теоретичните им знания върху практически казуси, за полезните семинари и познанства с бизнес-личности и бъдещи работодатели и най-вече за знанието, увереността, желанието, надеждата и вярата ,че единствено те могат да градят и променят живота си и бъдещето си, така както искат.

Г-ца Анастасова цитира великия визионер и маркетолог Стив Джобс: „Работата ще заеме голяма част от живота ви и за да сте удовлетворени, трябва да вярвате, че е страхотна. А единственият начин да вършите страхотна работа, е да обичате това, което правите. Ако все още не сте го намерили, продължавайте да търсите, не се примирявайте. И както всичко, което има значение за сърцето, вие ще разберете, когато го намерите. Не позволявайте шума на другите да ви отклони от вашия вътрешен глас и най-важното, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си“.


Снимки: 11.11.2022 Дипломи Маркетинг

Галерия снимки от Абсолвентите от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ получиха дипломите ...