Катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

Дипломи получиха абсолвентите от трите специалности на катедра "Маркетинг и стратегическо планиране"

петък, 11 ноември 2016 17:12

В аула "Максима" се състоя тържественото връчване на дипломите на студентите от специалностите: "Маркетинг" (редовно и дистанционно обучение), "Маркетинг и стратегическо планиране" с преподаване на английски език и "Прогнозиране и планиране" в ОКС "бакалавър". На церемонията присъстваха ректорът на университета проф. д.ик.н Стати Статев, проф. д-р Симеон Желев, декан на факултет „Управление и администрация“, доц. д-р Пенчо Иванов, ръководител на катедра "Маркетинг и стратегическо планиране", доц. д-р Христо Катранджиев, зам.-ръководител на катедрата, гл.ас. д-р Калин Крумов, научен секретар на катедрата, преподаватели, родители, гости.

В аула "Максима"

В аула "Максима"

„Уважаеми млади колеги, от името на преподавателите от нашата катедра и лично от мое име искам да ви поздравя за днешния празник. Искам да ви пожелая преди всичко много здраве, дързост и вдъхновение! Бъдете все така млади, жизнени, бодри, да преследвате целите си. Днес вие полагате поредната тухла в сградата на вашето знание, на вашата образованост. Живеем в динамично, сложно време и един от аргументите всеки един от нас да постигне целите, които преследва, е именно високата образованост“, каза доц. Иванов. Добави още, че с получаването на бакалавърската си степен студентите ще имат необходимите, но не достатъчни знания: „Моят съвет е да продължавате да се образовате, защото само високобразованият човек може спокойно да срещне всяко едно предизвикателство и да постигне целите, които преследва“, завърши той. 

Доц. Иванов, доц. Катранджиев, проф. Статев, проф. Желев, д-р Крумов (отляво надясно)

Доц. Иванов, доц. Катранджиев, проф. Статев, проф. Желев,
д-р Крумов (отляво надясно)

Доц. Иванов приветсва абсолвентите

Доц. Иванов приветсва абсолвентите

Ректорът приветства завършващите с думите: „Церемонията е емблематична, защото  днес връчваме дипломите на 60-я випуск на специалност „Планиране и прогнозиране“, на 25-я випуск на специалност „Маркетинг“ и на първите випуски, които завършват от англоезичната ни специалност. Вие имате основание да се гордеете с това, което направихте на този етап. Може би е само етап във вашето интелектуално и духовно израстване, но може би е най-продължителният“, каза проф. Статев. Той сподели още, че университетът ни е най-големият в страната, с над 20 хил. студенти, и е най-добрият старт за успешна кариера. „Гордейте се с УНСС, със специалностите, които сте завършили, с катедрата, която ви е обучавала, която запази класическия си облик във формата планиране и прогнозиране“, акцентира проф. Статев. В края на словото си ректорът пожела на абсолвентите да продължат образованието си в магистърска и след това в докторска степен.

Гордейте се с УНСС, призова ректорът абсолвентите

Гордейте се с УНСС, призова ректорът абсолвентите

Проф. Желев също се обърна към завършващите. „Искам да благодаря за този чудесен ден. Положихте много усилия, но между нас и вас са вашите родители, които са ви дали  както материална, така и морална подкрепа в тези трудни времена. И затова всички ние трябва да им благодарим. Искам да ви пожелая да си намерите добра работа и ако успеете искам да ви подхвърля следната идея. За мен няма добра или лоша работа, има добре и лошо свършена работа и ако преценявате вашата работа като лоша, вършете я добре, защото ще бъдете оценени и скоро ще намерите по-добра работа. А ако и нея свършите добре, ще намерите още по-добра работа“, каза той. Сподели още, че ако останат в България, младите хора ще имат няколко предимства пред онези, които напускат страната ни:  „Ще запазите достойнството и себеуважението си, ще имате привилегията около вас да бъдат семействата и приятелите ви, да чувствате, че сте изпълнили дълга си към вашата държава“, завърши проф. Желев.  

Преподаватели, студенти и гости

Преподаватели, студенти и гости

Обръщение към присъстващите направиха отличниците от трите специалности на катедрата. Николета Минова от специалност „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“ развълнувано благодари на преподавателите и родителите за помощта и подкрепата през изминалите четири години. „Университетът се оказа един изключително подходящ преход между училището и живота, тук получихме напътствия, но и нови отговорности“.

Проф. Симеон Желев

Проф. Симеон Желев

Абсолвенти

Абсолвенти

Церемонията продължи с връчването на дипломите, а отличниците получиха и грамоти, които бяха връчени от ректора.

Галерия снимки от Дипломи получиха абсолвентите от трите специалности на катедра "Маркетинг и стра ...