Катедра "Медии и обществени комуникации"

Конкурс за студенти на ЕП в България

неделя, 27 януари 2013 12:22

Подбор на автори за списване на студентски вестник за 9 май

За втора поредна година Информационното бюро на Европейския парламент в България ще издаде вестник по случай Деня на Европа, 9 май, който ще бъде изцяло списан от студенти. За тази цел от днес, 23 януари, започва процедура за подбор на бъдещите автори, която ще продължи до 20 февруари включително. Условията за участие са кандидатите да са студенти и да изпратят кратък коментарен текст на една от следните две теми "Чува ли се моят глас в Европа?" и "Какво е да си европейски гражданин?" на имейл адресepsofia@europarl.europa.eu. Материалите трябва да бъдат авторски, на български език и да не надвишават 400 думи.

Избраните студенти, които ще участват в списването на вестника, ще посетят Европейския парламент в Брюксел през месец март 2013 г., за да се запознаят с институцията и с нейното функциониране и да подготвят своите материали.

Разходите по пътуването се поемат от Информационното бюро на ЕП в България. Авторите няма да получат заплащане за своите материали. Вестникът ще се разпространява безплатно на събитията, организирани от Информационното бюро на ЕП в България за отбелязване на 9 май 2013 г.

Всеки кандидат трябва изрично да упомене в кой университет учи, каква специалност и коя година.

За участие в конкурса се допускат студенти, обучаващи се в колежи и университети на територията на България и Европейския съюз, независимо дали в бакалавърска, магистърска или докторантска степен, редовна или задочна форма.

Победители в конкурси на Информационното бюро на ЕП в България - на Наградата на Информационното бюро на Европейския парламент в България за млади журналисти за 2012 г. и Конкурс за есе по темата за ОСП, както и авторите от предишната година, не се допускат за участие.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в началото на март 2013 година.

За повече подробности вижте приложения Правилник за участие.

Прикачени файлове:

application/msword pravilnik.doc - 48 KB

Галерия снимки от Конкурс за студенти на ЕП в България ...