Катедра "Медии и обществени комуникации"

#unwemedia се срещна със студенти от Стара Загора, Ботевград и Монтана

понеделник, 01 март 2021 11:17

През февруари преподаватели от екипа на катедра „Медии и обществени комуникации“ – УНСС проведоха три срещи с кандитат-студенти, проявяващи интерес към бакалавърските специалности „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“.

Две от срещите бяха виртуални – в платформата MS Teams, използвана за целите на онлайн обучението в УНСС. Те бяха с ученици от старозагорския клуб „Млад журналист“ и техния ръководител Розалина Карамалакова, както и с учениците от клуб „Медии“ в Монтана с обучител Нели Василева. Освен че получиха насоки и покана за кандидатстване, гостите на катедрата коментираха интересите и плановете си за развитие, видяха, макар и виртуално, обновеното учебно телевизионно студио и научиха за възможностите и предимствата на медийното обучение в УНСС.

На място в УНСС при спазване на всички противоепидемични мерки гостуваха ученици от Ботевград, занимаващи се с журналистика под наставничеството на Христина Иванова. Те успяха да усетят университетската атмосфера в емблематичната за катедрата учебна зала 3072 и да застанат на пулта и в грийнбокса на учебното студио.

                                                                         

Участниците в срещите бяха приветствани от ръководителя на катедра „Медии и обществени комуникации“ доц. д-р Стела Ангова, научния секретар доц. д-р Мартин Осиковски, гл. ас. д-р Мария Николова и гл. ас. д-р Иван Вълчанов. Всички участници изразиха желание и готовност за превръщане на подобни събития в традиция и засилена съвместна дейност в бъдеще.

Срещите съвпаднаха с началото на кандидатстудентската кампания на катедрата – обявяването на темата на националното състезание за творчески разработки по медии и журналистика. Авторите на най-добрите разработки ще получат отлични оценки за кандидатстване в двете бакалавърски специалности – информация за конкурса и промо видеото можете да видите тук. Повече подробности за приема в УНСС можете да откриете на университетския сайт.

---

unwemedia.com

Харесайте страницата на катедра „МОК“ във Facebook

Последвайте профила на катедра „МОК“ в Instagram 

Абонирайте се за канала на катедра „МОК“ в YouTube

Галерия снимки от #unwemedia се срещна със студенти от Стара Загора, Ботевград и Монтана ...