Катедра "Медии и обществени комуникации"

Отлично представяне на нашите студенти в инициативата „Бъди грамотен“

неделя, 29 март 2015 18:47

Студенти от 3-ти курс на специалност „Медии и журналистика“ се включиха в първата проява от кампанията „Бъди грамотен“ за 2015 г. Събитието се в проведе в БТА на 27.03.2015г. и беше организирано от Академика БГ. Освен студенти от УНСС, в кампанията взеха участие и техни колеги от Нов български университет и от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Ирен Бабачева, Теа Даулова и Сабие Хадживезулова от катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС не допуснаха нито една грешка и отговориха вярно на всички поставени от организаторите въпроси, свързани с правилно писане, граматика и езикова култура. Те показаха своите отлични познания по лигвистична семантика и езикознание, като отговориха безпогрешно на зададените от колегите им въпроси.

Националната кампания „Бъди грамотен“ се организира от Академика БГ от 2009 г. Цел на инициативата е да се поощри правилното писане и да се стимулира интересът към българския език. До момента са осъществени близо 120 прояви с над 35 000 участници от всички възрасти.

Повече информация и снимки: тук

Галерия снимки от Отлично представяне на нашите студенти в инициативата „Бъди грамотен“ ...