Катедра "Медии и обществени комуникации"

Коалиция за медийна грамотност търси трима стажанти

четвъртък, 22 февруари 2024 11:03

Коалиция за медийна грамотност търси стажанти, за които медийна грамотност е важна и интригуваща тема, събужда любопитството им и с желание биха работили по проекти, свързани с нея. Стажът е част от официалното сътрудничество между Коалицията за медийна грамотност и катедра "Медии и обществени комуникации" към Университета за национално и световно стопанство. 


Какво очаква КМГ:

  • Да сте студент в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС;

  • Да сте отговорен, мотивиран и активен в работата си;

  • Да ползвате свободно английски;

  • Да са ви интересни теми като гражданско образование, медийна грамотност и работата на НПО сектора;

  • Да обичате да търсите информация в интернет и да проверявате източници. 


Какво предлага КМГ:

Двумесечен стаж, включващ дистанционна работа – 10 часа седмично в удобно за вас време с възможност за регулярни срещи с ментор от Коалиция за медийна грамотност (КМГ). По време на стажа ще имате възможност да придобиете практически опит в сферата на медийната грамотност, чрез участието ви в проучвания и проекти и с помощта на менторството на екипа специалисти от Коалицията. Главните ви задачи ще включват:

  • събирането и обобщаването на информация свързана с различни проекти на темата медийна грамотност в България;

  • проучването, подготовката и реализирането на проектни предложения по темата медийна грамотност с помощ на ментор от КМГ;

  • включването в седмични срещи на екипа;

  • посещения на външни събития и обучения. 


Стажът не е платен. При успешно приключен стаж, ще получите сертификат за участие в стажантската ни програма и препоръка от ментора ви. След приключване на стажантската програма и при интерес ще обсъдим възможности за присъединяването ви към проекти на Коалицията и съответното заплащане.   


За КМГ:

КМГ обединява организации в областта на образованието, журналистиката и гражданското участие, академични представители и експерти по медийна грамотност. 


КМГ разработва обучения, методологии за преподаване и проекти, които целят да развият уменията по медийна грамотност на различни целеви групи обхващащи цялото българско общество - от ученици и студенти, до родители, хора извън формалното образование и пенсионери на възраст над 55 години. 


Как да кандидатствате:
Изпратете кратко мотивационно писмо на [email protected] до края на работния ден на 11 март. В имейла включете и информация относно това кой курс сте и в каква специалност. КМГ ще проведе кратко онлайн събеседване с избраните студенти и ще очаква одобрените да имат възможност да започнат стажа не по-късно от 20 март. 


Галерия снимки от Коалиция за медийна грамотност търси трима стажанти  ...