Катедра "Медии и обществени комуникации"

Журналисти и студенти търсят заедно новите бизнес журналисти на България

петък, 13 май 2022 16:05

Първият форум по бизнес журналистика, озаглавен „Търси се бизнес журналист“, се проведе в Университета за национално и световно стопанство. На него представители на някои от най-големите бизнес медии в България се срещнаха със студенти от специалностите „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“, за да обсъдят предизвикателствата пред създаването на качествени специалисти.

От страна на бизнес медиите в срещата взеха участие Алексей Лазаров, главен редактор на „Капитал“ и Ивайло Станчев, управляващ редактор на „Капитал“, Веселин Димитров, редакционен директор на списание Forbes България, Стефан Антонов, журналист в списание BGLobal, Елена Кирилова, технологичен журналист в Bloomberg TV Bulgaria и Investor.bg, Иван Рачев, журналист от вестник „Банкер“ и Татяна Явашева – журналист от списание „Икономика“.

Форумът беше открит от ректора проф. Димитър Димитров, който сподели, че България има нужда от качествена журналистика и университетът подкрепя различни инициативи в тази посока, като даде за пример телевизионната академия на БНТ, в която взеха участие и студенти на УНСС.

От своя страна, ръководителят на катедра „Медии и обществени комуникации“ доц. Стела Ангова заяви, че целта на обучението в нея е да превърне софийския икономически университет в основно място за изучаване на бизнес журналистика в страната.

Повече подробности и снимки от събитието можете да видите ТУК

Галерия снимки от Журналисти и студенти търсят заедно новите бизнес журналисти на България ...