Катедра "Медии и обществени комуникации"

Напусна ни нашият колега и приятел доц. д-р Цветан Кулевски

четвъртък, 24 февруари 2022 10:55

С тъга съобщаваме, че почина нашият дълбокоуважаван колега и приятел, авторитетен преподавател и изтъкнат учен доц. д-р Цветан Кулевски.

Поклонението ще се състои на 28.02.2022 г. (понеделник) от 13.00 ч. в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Доц. Кулевски е роден в Плевен. Завършва ТСА „Никола Филчев“, Плевен (1976); ВСУ „Л. Каравелов“, София (1980), специалност „Инженер по ПГС“; СУ „Св. Климент Охридски“ специалност „Журналистика и масова комуникация“ (1991), специалност „Реторика и ораторско изкуство“ (1993) и специалност „Връзки с обществеността и реклама“ (1996). Придобива научната степен „доктор“ (1999), става „доцент“ през 2001. Владее руски и френски език.

Има издадени 43 публикации. Води лекционни курсове по „Публична реч и реторика“, „Журналистическа стилистика и редактиране“, „Теория и изследване на масовата комуникация“, „Публицистика и документалистика“, „Социални и медийни изследвания“.

Кариерният път на доц. Кулевски се отличава с редица професионални постижения. От 2015 г. заема председателския пост на Общото събрание на факултет „Икономика на инфраструктурата“. В сърцата на колеги и студенти от катедрата остава празнота и тъга от загубата му.

Личността и делото на Цветан Кулевски му ще останат завинаги част от историята на УНСС и катедра „Медии и обществени комуникации“!

Поклон пред паметта на доц. Кулевски и най-искрени съболезнования за загубата на семейството и близките му!

Галерия снимки от Напусна ни нашият колега и приятел доц. д-р Цветан Кулевски ...