Катедра "Медии и обществени комуникации"

Започна записването за Медийни класове 2021/22

вторник, 08 февруари 2022 11:57

През учебната 2021/22 г. катедра "Медии и обществени комуникации" за четвърти път организира "Медийни класове" - допълнителни обучения за студенти с експерти от практиката и чуждестранни преподаватели.

Всеки студент може да избере едно или няколко обучения, които да посети, а след успешното им завършване ще бъдат издадени индивидуални сертификати.

Тази година вече утвърдени обучители в програмата ще предадат знания и опит на студентите - Миролюба Бенатова от TV1 с тема за репортерските умения, Росен Босев от Агенция Франс Прес, който ще говори за проверка на факти и работа с публични регистри, Красимира Хендри от Би Би Си с тема за планиране на новини и Мира Няголова от Champlain College във Върмонт, САЩ със смартфона като инструмент за документална журналистика.

Тази година в обученията ще се включи журналистът от БНР Иван Русланов, завършил бакалавърска, магистърска и докторска степен в катедрата. Той ще представи пълния процес на международното радиоинтервю. Преподавателят по медии и комуникации в най-добрия португалски университет доц. д-р Нелсън Рибейро ще представи част от изследванията си, посветени на дезинформация и онлайн пропаганда. Италианският журналист и участник в програмата на Йейл World Fellows Мауро Мондело ще запознае студентите с репортажите на свободна практика и дългите журналистически форми.

Класовете ще се проведат в периода февруари-май 2022 г., а анкетата регистрация може да бъде попълнена ТУК. Срокът за записване е 21.02.2022 г.

Галерия снимки от Започна записването за Медийни класове 2021/22 ...