Катедра "Управление"

Обновено: понеделник, 21 юни 2021 20:24

Избираеми дисциплини за четвърти курс

Избираеми дисциплини за седми/зимен семестър:

  1. Социална отговорност на бизнеса
  2. Управление на кариерата

Избира се едната от двете дисциплини.


Избираеми дисциплини за осми/летен семестър:

  1. Управление на инвестициите
  2. Управление на качеството
  3. Управленска политика

Избира се едната от трите дисциплини.


Водените от катедра "Управление" дисциплини през последната учебна година от обучението са:

  1. Социална отговорност на бизнеса - води се от доц. Филип Стоянов и има за цел да предостави широк преглед на съвременните тенденции в политиките за корпоративна социална отговорност и на предимствата, инструментите и практиките, свързани със света на социалната отговорност.  Разглежда връзката между бизнеса и обществото, заедно с това как може да се управлява балансът и стратегиите в подкрепа на Корпоративна социална отговорност и устойчивостта. 
  2. Управление на кариерата - води се от доц. Татяна Киева и се разглеждат всички етапи на кариерното развитие на хората в организацията, започвайки от подбора на служителя, преминавайки през оценката и обучението и стигащи до програмата за управление на таланти. Внимание е обърнато на актуалните практики за кариерно консултиране, студентските стажове, като механизъм за управление на кариерата на младите хора, и на практически насоки за управлението на времето, като едно от основните умения на добрия мениджър.



  1. Управление на инвестициитеводи се от доц. Ангел Марчев. Стратегическия избор за инвестиции, представен по лесен и разбираем начин с много практическа насоченост. 
  2. Управленска политика - води се в екип от доц. Ангел Доралийски и гл. ас. Ивайло Илиев. Дисциплина дава възможност на студентите да получат необходимите им знания и умения за формиране и реализиране на определена политика в управлението на дадена организация. В обучението се използва подхода "Learning by doing", а студентите имат възможността да се освободят от изпита.