Катедра "Управление"

Връчване на дипломите на завършилите бакалаври и магистри от катедра „Управление“

петък, 03 ноември 2023 19:11

На тържествена церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на бакалаврите и магистрите от катедра „Управление“. Дипломи получиха бакалаври, завършили специалността „Бизнес администрация“, и магистри от различни специалности, водени от катедра „Управление“.

Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

„Този ден, разбира се, е не само ден на вълнения, но и ден на равносметки“, обърна се към дипломираните студенти проф. д-р Надя Миронова, ръководител на катедра „Управление“. „И най-вече ден на благодарност. Благодаря на колегите от катедра „Управление“, които направиха всичко възможно вие не само да придобиете знания, но и да изградите умения, които да ви направят конкурентоспособни и отличници на пазара на труда. Направихме всичко възможно да изградим у вас характер. Да имате вяра в собствените сили, дръзновение и смелост. Да можете да се преборите за мястото, което сте пожелали. Благодаря ви, че избрахте УНСС и специалностите в катедра „Управление“. Благодаря и на вашите родители, че ви подкрепяха не само финансово, но и емоционално. Искам да ви попитам: Какво е най-важното в управлението? Да, целите. Пожелавам ви да си поставяте високи цели, които да постигате“, каза проф. д-р Надя Миронова.

Проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната част и преподавател в Катедрата, поздрави дипломиралите се студенти с думите: „За мен е чест и удоволствие да споделя днес вашия празник. Пожелавам ви да следвате мечтите си, да не се отказвате, да посрещнете всички предизвикателства на живота. Искам да знаете, че сте получили много знания и умения, станали сте креативните личности, които могат да взимат решения, да работят в екип, да бъдат лидери. Приемайте предизвикателствата с аналитична мисъл и креативност, спомняйте си за университета и за Катедрата и най-голямата радост за мен ще бъде, ако след няколко години се видим вече в качеството ви на експерти и работодатели. Честито дипломиране и следвайте смело мечтите“.

Проф. д-р Надя Миронова, проф. д-р Матилда Александрова, доц. д-р Деница Горчилова-Атанасова, доц. д-р Татяна Кичева, доц. д-р Ангел Марчев, гл. ас. д-р Ивайло Илиев

„Пожелавам ви да сте бъдещите успешни бизнесмени на регионално местно, национално и наднационално ниво. Успешни служители в местната власт и централната администрация. На добър час и смело напред“, обърна се към дипломантите доц. д-р Деница Горчилова-Атанасова, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет „Управление и администрация“.

„Още от първия ден на първия семестър в часовете по „Основи на управлението“ започнахме да въвеждаме крилатите фрази. Сега искам да ви припомня една от тях. „Днес е последният книжков ден“. Всички изпити са взети, държавният изпит също, дори направихте и абсолвентския бал. Край. Но всеки край е и ново начало. Пожелавам ви успехи в новите начала“, обърна се към абсолвентите доц. д-р Ангел Марчев, зам.-декан по научноизследователската дейност на факултет „Управление и администрация“.

Проф. д-р Матилда Александрова връчи грамотата за бакалавър-отличник на випуск 2023 и дипломата на Мариела Кирилова.

Отличничката благодари на всички преподаватели и се обърна към колегите си. „Запомнете, че това не е краят. Доста от нас ще продължат като магистри тук. Ние вървим по стълбицата на успеха“, каза отличничката.

Другите отличници-бакалаври, редовно обучение, които получиха своите дипломи са Димитрина Карагогушева, Кристина Стоянова, Албена Станева, Ралица Рачева, Александра Милева и Михаела Маринова.

И двама бакалаври, дистанционно обучение, получиха своите отлични дипломи: Галина Мартинова и Цветомир Атанасов.

Наградена с грамота беше и отличничката Мария Райчева, завършила магистърската специалност „Бизнес администрация“.

„За мен е чест днес да бъда тук пред всички вас на тържественото връчване на дипломите, когато гордост изпълва сърцата на нашите преподаватели и родители, а ние с мъничко тъга и надежда поглеждаме към утрешния ден. Бих искал да ви кажа, че днешният ден не е край, а начало на най-вълнуващото приключение, където да покажем какво сме научили, какви сме и какво можем да постигнем“.

Пълни отличници магистри от специалност „Бизнес администрация“ са Йоана Стайкова, Джесика Чаръкчиева и Патрис Еге.

От специалност „Висш мениджмънт“ пълните отличници са Николай Чобанов и Стоян Тушинов.

Тържеството завърши с ритуално хвърляне на абсолвентските шапки.



Галерия снимки от Връчване на дипломите на завършилите бакалаври и магистри от катедра „Управление ...