Катедра "Управление"

HR в действие

вторник, 06 януари 2015 12:17

Студентките  второкурснички Десислава Иванова и Велислава Великова, направление „Администрация и управление“,  са единият от отборите победители на Инвестбанк АД в състезанието HR  в действие, организирано от Българската асоциация за управление  на хора. Общо 8 екипа от студенти от направление „Администрация и управление“, 2-ри курс,  взеха участие в състезанието: Ремзие Читак, Илиян Илиев, Марина Бешовишка, Александра Енева, Мартин Петков, Йоанна Петрова, Жана Илиева, Кристиана Трифонова, Габриела Падянова, Вероника Митева, Десислава Узунова, Белослава Янева, Мариана Вълчева. 

Победителките Десислава и Велислава

Победителките Десислава и Велислава

"HR в действие" е нов проект на Българската асоциация за управление на хора, който адресира един от големите обществено-значими проблеми - връзката между бизнеса и образованието. "HR в действие" представлява състезание на теория срещу практика, където познанията, усвоени по време на обучението по управление на човешките ресурси  трябва да намерят приложение в реалните предизвикателства на HR функцията.

В състезанието взеха участие 67 екипа студенти и 12 компании, членове на асоциацията, сред които: Инвестбанк , Виваком, Белла България, Нестле, Оргахим и др. Студентите  се изправиха  пред практически HR казуси, зададени им от HR професионалисти от участващите компании. Казусите  дадоха възможност на студентите да покажат не само своите знания, но и да разгърнат напълно креативността си, да демонстрират уменията си за аналитично мислене и способностите си за работа в екип.

  На финалното събитие с част от другите участници в състезанието

На финалното събитие с част от другите участници в състезанието

Отборите победители бяха обявени на специално   финално събитие, което се състоя на 18 декември 2014г. Най-добрите студенти  получиха възможност за няколко месечна  практика в HR отдела на компанията, чийто казус са решили. 

Галерия снимки от HR  в действие ...