Катедра "Управление"

Отлично представяне на УНСС в състезанието за най-добра студентска компания

вторник, 09 юли 2013 10:45

За пета поредна година студентските екипи от УНСС се представиха отлично на ежегодното състезание за най-добра студентска компания, организирано от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. Студентите от екип "Шереметно" - Христо Вълов, Нина Цинцарова, Диляна Василева, Анастасия Бойкова, Ани Лапавичева, Светослав Младенов, Светослав Илиев, Росен Георгиев, Николай Добрев и Славка Петрова, които са дипломанти от четвърти курс на специалност „Бизнес администрация“, завоюваха приза „Най-добра студентска компания“ в категория „Маркетингова стратегия“. Те връчиха отличието на ректора на УНСС Проф. д.ик.н. Стати Статев, който миналата година инициира създаването на „Стена на студентската слава в УНСС“. Ректорът поздрави студентите за отличното представяне и им пожела бъдещи професионални успехи.

Победителите с ректора проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Матилда Александрова
и гл.ас. д-р Ангел Марчев.

„Учебна компания за студенти“ (Junior Achievement Startup Program) е програма на европейската организация на Джуниър Ачийвмънт, имаща за цел да развива предприемаческа нагласа и умения сред студенти. В УНСС програмата се осъществява за пети път, като редовно постига отлични резултати. По време на един или два семестъра студентите формират екипи и основават свои учебни компании. Следвайки модела на „учене чрез практика”, всеки екип генерира бизнес идея, организира функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт, подготвя бизнес план, осъществява продажби, води фирмена документация и др.

 

Призът ще заеме своето място на Стената на студентската слава в УНСС
(в централното фоайе).

Координатори на програмата за УНСС са доц. д-р Матилда Александрова и гл.ас. д-р Ангел Марчев. С помощта на консултанти от практиката студентите постигат баланс между развитието на професионални умения, работа в екип и личностни качества.

Отборът на „Шереметно“ с доц.д-р Матилда Александрова и гл.ас. д-р Ангел Марчев,
координатори на програмата за УНСС.

Тази година екипът на „Шереметно“ ООД впечатли журито с подхода за популяризиране на българската винена култура и забележителностите на нашата страна. Те предлагат иновативна услуга, с която българските винопроизводители да промотират дейността си, като постигнат увеличение на броя на клиентите. Работата в учебната компания обогати студентите със задълбочени знания и практически умения в областта на мениджмънта и маркетинга в реални условия.

Галерия снимки от Отлично представяне на УНСС в състезанието за най-добра студентска компания ...