Катедра "Логистика и вериги на доставките"

Седмица на логистиката в действие - посещение в Кока-Кола ХБК България

вторник, 14 май 2024 9:10

Кока-Кола ХБК България отново отвори вратите на своя Логистичен и производствен център в Костинброд за нашите любознателни и силно мотивирани студенти от катедра „Логистика и вериги на доставките“, проф. д-р Мирослава Раковска, ръководител на катедрата, гл. ас. д-р Мирослав Стефанов и гл. ас. д-р Петя Филева.

Посещението е част от инициативата „Срещни бизнеса бъди успешен в логистиката“.

 Г-н Борислав Мисароков, Мениджър Логистика в Кока-Кола ХБК България, и неговият екип запознаха студентите с логистичните процеси във водещата в сектора на бързооборотните стоки компания, където движението на продуктите е изключително бързо и интензивно, несигурността на търсенето е голяма, и са нужни изключителни умения, за да се планира добре веригата на доставките, да се организират логистичните процеси и да се съгласуват с потребностите на клиентите и капацитета на производството.

                    logistics_5e598_1 Кока Кола - април 2024.jpg                                       logistics_5e598_2 Кока Кола - април 2024.jpg

Водещите специалисти представиха веригата на доставките на компанията, екипите и функциите, които изпълняват, в това число дистрибуцията, транспорта, складиране, логистичното обслужване на клиентите и хладилните съоръжения. Разясниха обхвата и структурата на логистиката, разположението на логистичните и крос-док центрове и ролята им във веригата на доставките. Обърнаха внимание на особеностите и спецификите на комисионирането, дистрибуцията на продуктите и видовете доставки за различните географски райони, сезони и клиенти.  Студентите бяха подробно запознати с :

ключовите показатели, чрез които се проследява и се измерва ефективността на логистиката и веригите на доставките, както и методите за контрол на рисковите фактори, които им влияят.

автоматизацията на складовите процесите и зонирането на складовите пространства

взаимоотношенията с клиентите и използваните инструменти, които им позволяват да постигат положителен ефект върху времето, разходите, клиентската удовлетвореност и отличните резултати във веригата на доставки.

logistics_5e598_3 Кока Кола - април 2024.jpg

Благодарим на Кока-Кола ХБК България за споделеното знание и за дългогодишното бизнес партньорство!

Гордеем се да работим с компания, която споделя нашите ценности и стремеж към усъвършенстване в областта на логистиката и веригите на доставки!

Галерия снимки от Седмица на логистиката в действие - посещение в Кока-Кола ХБК България ...