Катедра "Логистика и вериги на доставките"

Седмица на логистиката в действие - посещение в логистична база „Софарма Трейдинг“ АД

понеделник, 01 април 2024 10:23

На 25.03.2024 г., студентите от трети курс на специалност „Бизнес логистика“ имаха възможността да присъстват на изнесено обучение в логистичната база на фармацевтичния пазарен лидер „Софарма Трейдинг“ АД.

Те бяха приветствани и получиха практически знания от мениджърския екип на „Софарма Трейдинг“ АД -

            logistics_5f3d4_IMG_6096.jpeglogistics_5f3d4_IMG_6097.jpeg

                                                                                                                                                                                                               

г-н Георги Христов –Мениджър Верига на доставки и г-н Калоян Вълков – Mениджър Логистика.

Проф. Мирослава Раковска, ръководител катедра „Логистика и вериги на доставките“, благодари на любезните домакини Софарма Трейдинг за четвъртото посещение, което те организират, съвместно с катедрата и множество други инициативи. Тя подчерта, че това партньорство спомага за практическото обучение на студентите и показва връзката между теоретичните знания и тяхното приложение в различни области като управление на запасите, транспорта и складирането, както и на целите вериги на доставки.

logistics_fa58a_IMG_6130.jpeglogistics_fa58a_IMG_6133.jpeg

Г-н Георги Христов сподели ценни насоки сред студентите относно това как да придобият задълбочени и трайни знания в областта на логистиката. Той подчерта, че успешното кариерно развитие изисква последователни стъпки и етапи. Очерта и липсата на квалифициран персонал в областта, като каза, че: „Трябва да излизат 20 пъти повече кадри в логистиката“.

Г-н Калоян Вълчев представи складовите процеси, които се извършват в автоматизирания склад на компанията, както и начина по който се извършват доставките на лекарства. Също така сподели важни тенденции и разкри бъдещи стратегии, които компанията планира да въведе в производствените си дейности.

logistics_5f3d4_IMG_6109.jpeglogistics_5f3d4_IMG_6114.jpeg

По време на обиколката на Централен склад и РДЦ София, студентите имаха възможност да проследят пътя на продуктите от момента на тяхното пристигане и контрол в склада до експедицията им, като беше обърнато специално внимание на високотехнологичните автоматизирани решения при движението на стоките в склада. В края на посещението студентите получиха ценни съвети за своето кариерно развитие и подаръци от „Софарма Трейдинг“ АД.

На обучението присъстваха също и гл. ас. д-р Лиляна Михова – преподавател по дисциплина „Обратна логистика“ в катедра „Логистика и вериги на доставките“, както и г-жа Милена Андреева - Старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ и г-жа Ромина Георгиева – Бизнес партньор „Човешки ресурси“ в Софарма Трейдинг.

Галерия снимки от Седмица на логистиката в действие - посещение в логистична база „Софарма Трейдин ...