Катедра "Интелектуална собственост и технологичен трансфер"

Доц. д-р Николай Крушков участва в джойнт венчър Европа – Индонезия за 72 млн.щ.д.

петък, 27 октомври 2023 14:48

 

Доц. д-р Николай Крушков,  в.и.д.  ръководител на катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ и преподавател в нашия университет, в качеството му на член на Борда на директорите на водеща българска компания, участва в подписването на двустранен меморандум за намерение за инвестиция в изграждането на месопреработвателно предприятие в Индонезия на стойност 72 млн.щ.д. Производствено ноу-хау на водещ български производител и инвестиции в иновации от индонезийска страна са в основата на развитието на евро-азиатския джойнт венчър на международния пазар.

По време на визита на представителите на българската компания в Джакарта доц. Николай Крушков участва в официални срещи с Н. Пр. Иван Богананта, посланик на Индонезия в България, РСМ и Албания, както и с министъра на туризма и иновациите на Индонезия Сандяга Уно и зам.-икономическия министър на Индонезия Джери Самбуага.

Посланикът на Индонезия в България, РСМ и Албания Н.Пр. Иван Богананта (третият от ляво надясно) и представителите на „Белла България“ и PT GMU на съвместния щанд на 38-я Международен бизнес форум Индонезия- Европа  (IEBF)
Министърът на туризма и иновациите на Индонезия Сандяга Уно (шестият от ляво надясно) и представителите на „Белла България“ от PT GMU на 38-я IEBF
Зам.-министърът на търговията на Индонезия Н.Пр. Джери Самбуага (третият от ляво надясно) и представителите на „Белла България“ и PT GMU на съвместния щанд на 38-я IEBF

 Видео от  подписването на меморандума


За форума и изложението

Индонезийско-европейският бизнес форум (IEBF) се проведе под патронажа на Министерството на външните работи на Индонезия на 17-18 октомври в Джакарта. В специалното събитие за създаване на нови възможности за развитие на бизнес отношенията между Индонезия и Европа участваха 735 делегати от Индонезия и 33 европейски държави.  

По време на тържествената сесия на форума беше подписан двустранният меморандум за намерение за инвестиция между българската и индонезийската компании. Официални гости на церемонията по подписването на меморандума бяха Н.Пр. Иван Богананта посланик на Индонезия в България, Албания и Северна Македония, Н.Пр. Петър Андонов посланик на Република България в Индонезия и Майра Мироджияни – генерален секретар по международните икономически връзки към Министерството на външните работи на Гърция и председател на борда на бизнес организацията на гръцките предприятия.

С форума беше даден старт на тазгодишното 38-мо Търговско изложение на Индонезия (Trade Expo Indonesia, Джакарта), което се проведе с участието на 300 компании от 18 до 22 октомври. Подписалите меморандума компании от България и Индонезия участваха в изложението със собствен щанд.

Официални източници:

Галерия снимки от Доц. д-р Николай Крушков участва в джойнт венчър Европа – Индонезия за 72 млн.щ. ...