Катедра "Интелектуална собственост и технологичен трансфер"

Ден на отворените врати в Катедра ИСТТ

вторник, 02 май 2023 11:07

 

Катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ към Бизнес факултета на УНСС проведе Дни на отворените врати на 20 и 21 април 2023 г.

В първия ден, студентите в трети и четвърти курс на специалност „Творчески индустрии и бизнес“ получиха информация относно провеждането на държавните изпити и преддипломния им стаж, както и за възможностите за обучение в двете магистърски специалности на катедрата – „Интелектуална собственост и творчески индустрии“ и „Интелектуална собственост и техологични стартъпи“ (която се осъществява съвместно с катедра „Предприемачество“). Гл. ас. д-р Димитрина Папагалска, ас. д-р Иван Начев и докторант Биляна Димитрова поставиха специален акцент върху професионалната реализация след дипломирането им, както и върху възможността да продължат обучението си по докторските програми на катедрата. Магистрите от специалност „Интелектуална собственост и творчески индустрии“ също взеха участие в дните на отворените врати и имаха възможност да се запознаят с успешно защитени дипломни работи на студенти от предходни випуски.

  

гл. ас. д-р Папагалска и докторант Димитрова със студенти на катедрата

  

Във втория ден на отворените врати участие взеха студентите от специалност „Интелектуална собственост и бизнес“ от трети и четвърти курс, както и учениците от 12-ти клас от 1 СУ „Пенчо Славейков“, които бяха придружени от своя заместник-директор. Ас. д-р Александър Александров, ас. д-р Полина Стоянова и докторант Валери Костова запознаха учениците подробно с начините за кандидатстване за двете бакалавърски специалности на катедрата – „Интелектуална собственост и бизнес“ и „Творчески индустрии и бизнес“, както и с допълнителните възможности, които предлага обучението.

Всички присъстващи в дните на отворените врати получиха специализирана литература в областта на интелектуалната собственост и творческите индустрии, както и материали по различните бакалавърски и магистърски специалности на катедрата. 

   

Ас. д-р Александров, ас. д-р Стоянова и докторант Костова със студентите на катедрата

   

Ас. д-р Александров, ас. д-р Стоянова и докторант Костова с учениците и зам.-директора  на 1 СУ „Пенчо Славейков“

Галерия снимки от Ден на отворените врати в Катедра ИСТТ ...