Катедра "Индустриален бизнес"

Магистрите и бакалаврите на катедра „Индустриален бизнес" се дипломираха с много отличници

вторник, 14 ноември 2023 8:34

Тържествено се дипломира Випуск 2023 на катедра „Индустриален бизнес“ – бакалаврите от специалностите „Бизнес икономика“ и „Индустриален бизнес“ и магистрите от „Бизнес икономика“ и „Бизнес анализи и проекти“.

На официалния президиум присъстваха освен ръководителят на катедра „Индустриален бизнес“ проф. д-р Николай Щерев, проф. д-р Георги Забунов, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Бизнес факултета, доц. д-р Ивайло Иванов, научен секретар и доц. д-р Кирил Димитров.

Проф. д-р Николай Щерев, ръководител на катедра „Индустриален бизнес“, поздрави абсолвентите за „дългия изминат път“ и посочи, че дипломирането на Випуск 2023 съвпада с 75-годишнината на катедра „Индустриален бизнес“: „Вие завършвате една от най-старите катедри в този университет, в който бизнес науки се преподават от 90 години, а катедрата е създадена в началото на 30-те“.

„Трябва да се гордеете с този факт, защото вие завършвате така наречената „директорска“ специалност. Редица представители на бизнеса са завършили именно тази катедра, хора, които сега управляват милиарди, хора, които управляват държавната администрация, които са станали министри, кметове, директори на големи бизнес предприятия. Завършвате специалност, която отваря врати!“ Той благодари както на дипломантите, така и на техните родители и преподаватели.

Проф. д-р Георги Забунов, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Бизнес факултета, поздрави абсолвентите с думите: „Ние всички тук сме свидетели колко много усилия положихте през годините. Изградихте се като икономисти, като управленци, придобихте висока квалификация и умения да управлявате ресурси“. Проф. Забунов цитира Конфуций и пожела на дипломантите да овладеят баланса между твърдост и гъвкавост.

„Заедно направихме много. Благодарение на вас, България я очаква едно добро бъдеще“, каза доц. д-р Ивайло Иванов, научен секретар на Бизнес факултета, като пожела на абсолвентите успехи и професионална реализация.

Доц. д-р Кирил Димитров благодари на семействата на студентите, които са „най-виновни за сегашния щастлив момент“, на майката, на таткото, на чичото, на лелята, на бабата, на дядото, на всеки един от семейството, подкрепило студента. Той се обърна към тях: „Уважаеми близки, вашите деца преобърнаха традиционните български стереотипи, навлязоха дълбоко във виртуалния свят, научиха се да носят успешно две дини под една мишница, учиха, работиха, ходиха по стажове. Твърдо вярвам, че много скоро една част от тях ще са в основата на бъдещите международни компании“.

Първата диплома беше връчена на отличника на Випуск 2023 - Кристиян Варамезов, ОКС „бакалавър“, специалност „Бизнес икономика“. Той първо благодари на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и на всички преподаватели за качественото обучението, за даването на знания и умения, за възпитанието.  

Той отправи две послания към своите състуденти, първо, да не приемат този ден като край, а като едно ново начало, да не се спират с ученето и да продължат да се усъвършенстват: „За да можем не само да се адаптираме към днешния бързо променящ се свят, а и да го управляваме“, И второ, призова колегите си да останат в България, да създадат семейства тук, да родят деца, да работят и да се развиват в родината си“.

Отличните си дипломи в ОКС „бакалавър“, специалност „Бизнес икономика“, получиха още Надежда Кашилска и Пламена Григорова.

Другият отличник бакалавър в специалност „Бизнес икономика с преподаване на англ.език“ беше Венцислав Вълев.

В ОКС „магистър“, специалност „Бизнес икономика“ отличниците са четирима - Мадлен Миткова, Кристина Тонева, Христина Трифонова и Паоло Петров. А в специалност „Бизнес анализи и проекти“ са двама - Лилия Миладинова и Михаил Славков.

Освен преподаватели, родители, баби и дядовци на абсолвентите, на тържественото събитие присъстваха и децата им.

   

Галерия снимки от Магистрите и бакалаврите на катедра „Индустриален бизнес" се дипломираха с много ...