Катедра "Индустриален бизнес"

Втора международна научна конференция „Индустриален растеж 2020“

вторник, 27 октомври 2020 11:11

Втора международна научна конференция „Индустриален растеж 2020“

пон

Втората международна научна конференция „Индустриален растеж 2020“, организирана от катедра „Индустриален бизнес“, се състоя от 2 до 4 октомври т.г. в СОЛ Несебър Ризорт.

В основния панел на форума, който се проведе хибридно, участваха над 65 представители на 12 висши училища и изследователски институти в страната, както и 10 гост-лектори от чужбина, включително от САЩ и Канада. С голям интерес бяха посрещнати докладите на двамата основни лектори проф. Мамун Хабиб (Бангладеш) и проф. Роишима Саид (Малайзия).

Участниците във форума по време на откриващото слово на проф. Мамун Хабиб

В конференцията взеха участие и 15 докторанти от страната. Най-многобройно беше присъствието на преподаватели и изследователи от катедрите на УНСС: „Индустриален бизнес“, „Финанси“, „Икономика на недвижимата собственост“, „Икономика на природните ресурси“, „Икономика на транспорта и енергетиката“.

За докторантите беше организиран семинар на тема: „Разработване и публикуване на статии и доклади в световните индексирани списания“, воден от проф. Мамун Хабиб.

Докторанти от УНСС

Форумът беше осъществен с финансовата подкрепа на УНСС и Фонд „Научни изследвания“ по проект КП-06-МНФ/9, както и на ДСК Банк АД, които ще финансират и индексацията на сборника доклади в Thomson Reuters ISI Web of Science (WOS) Conference Proceedings Citation Index.

Кръгла маса „Интелигентна специализация в индустрията“ с модератор проф. Костадин Костадинов
Участниците в конференцията

Галерия снимки от Втора международна научна конференция „Индустриален растеж 2020“ ...