Катедра "Индустриален бизнес"

уикенд „Тийноватор“

вторник, 21 януари 2020 9:42

Наш преподавател беше единственият гост-ментор от академичните среди в стартъп уикенд „Тийноватор“

с

Гл. ас. д-р Ивайло Иванов от катедра „Индустриален бизнес“ участва в 48-часов стартъп уикенд на програмата за създаване на стартъп клубове на българските училища „Тийноватор“. Методиката на обучение в нея е разработена на основата на успешни практики на Станфордския университет и се прилага в девет страни на три континента. България се включи в нея от учебната 2018/2019 г.

В събитието, което се проведе в София Тех Парк, участваха близо 250 ученици от стартъп клубове от 17 училища в София, Варна и Враца, ментори, гост-ментори и жури от инвеститори.

Д-р Ивайло Иванов, който участва в „Тийнноватор“ от самото начало на програмата в България, беше единственият представител на академичните среди, поканен като гост-ментор. През двата дни на този своеобразен хекатон нашият преподавател помагаше на учениците в проучването на потенциални пазари, структуриране на екипи и управление на конфликти.

Целта на „Тийнноватор“ стартъп уикенд, който беше открит от Мария Габриел, еврокомисар по иновации, изследвания, култура, образование и младеж, е на базата на изградените от началото на учебната година в проекта „меки умения“ да стимулира учениците да подходят иновативно към проблем, който ги вълнува, като интерпретират стандартен бизнес модел по нов начин.

Прикачени файлове:

image/jpeg 6bb4b_Тийноватор 1.jpg - 145 KB

Галерия снимки от уикенд „Тийноватор“ ...