Катедра "Индустриален бизнес"

Катедра „Индустриален бизнес“ връчи дипломите на бакалаври и магистри

понеделник, 20 март 2023 10:37

Официално бяха връчени дипломите на бакалаврите от специалностите „Бизнес икономика“, „Индустриален бизнес“ и „Бизнес икономика с преподаване на английски език“ и на магистрите от специалностите „Бизнес икономика“, „Бизнес анализи и проекти“ и „Бизнес лидерство“.

„Продължавайте да бъдете пример и носители на знанието, и не спирайте да вдъхновявате другите в професионалния си път“, така се обърна към абсолвентите доц. д-р Вяра Милушева, зам.-ръководител на катедрата и модератор на тържественото събитие. „Образованието е процес, който ни помага да разберем по-добре света, в който живеем и ни дава възможност да осмислим нещата от различни гледни точки“, каза още доц. Милушева.

„Специалностите в катедра „Индустриален бизнес“ са едни от най-желаните и техните зали винаги са пълни“, каза на церемонията ректорът проф. д-р Димитър Димитров. И допълни, че всички завършили бакалавърска или магистърска степен в тези специалности са попаднали на подходящото място. Ректорът увери родители, че УНСС има успешна история в развитието на своите кадри, визирайки и многото примери за известни личности както на политическата сцена, така и в бизнеса.Той сподели, че е ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, но е завършил „Икономика на промишлеността“ и тяхната катедра я приема за негова Алма-матер.

Г-н Кирил Желязков, член на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, председател на Българската браншова камара по електронна промишленост и информатика и председател на фондация „Джон Атанасов“ изтъкна, че за него е привилегия и удоволствие да сподели празника, който увенчава дългогодишните усилия на дипломантите да постигнат поредната стъпка в тяхното развитие. От името на индустриалния капитал той отправи покана: „чакаме ви да обсъдим вашите идеи и да черпим от вашата енергия“.

Деканът на „Бизнес факултета“ доц. д-р Димитър Благоев, пожела на абсолвентите здраве, да бъдат щастливи и добри хора, и да имат успешна професионална реализация. „България е хубаво място, за да стане по-хубаво, зависи от нас.“

С думите „празнуваме края на едно начало“, се обърна към присъстващите доц. д-р Ивайло Иванов, научен секретар на катедрата. „Нерядко в професионалните ни взаимоотношения прилагах максимата и тактика на атомния президент на САЩ Хари Труман – „Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги.“ Той уточни, че днес думата не е нито за убеждението, нито за объркването. „Думата е за усилията и за времето прекарано заедно. Заедно направихме много, създавахме квалификацията ви, мотивирахме се, учихме се да управляваме ресурсите и да планираме действията си. И всичко това направихме, за да можем да променяме себе си и света около нас. Доц. Иванов увери, че познавайки ги добре е все по-сигурен, че благодарение на тях, България я очаква по-добро бъдеще.

Ректорът връчи дипломите на отличниците Василена Василева, Искрена Илчева, Нели Маринкова, Ралица Димитрова, Божидар Радков, Илислава Динкова, Деница Такева.
„Тази катедра ми даде знания, много възможности и приятелства. Едно нещо ни обединява – успехът, който не обича оправдания“, каза Василена Василева. Тя пожела на абсолвентите да дефинират своята представа за успех.

Галерия снимки от Катедра „Индустриален бизнес“ връчи дипломите на бакалаври и магистри  ...