Катедра "МИО и бизнес"

ЕЛЕНА ПЕТРОВА: МЕЖДУНАРОДНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ И УПРАВЛЕНИЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ СА ТЯСНО СВЪРЗАНИ

понеделник, 21 август 2023 0:00
Елена Петрова придобива бакалавърска степен по „Международни икономически отношения” ??, УНСС, а за магистратура избира специалността „Управление на международни проекти“, която завърши тази година ??

ierb_a8b03_3.-Елена-Петрова_УМП.jpg

? ЗАЩО ИЗБРАХТЕ МАГИСТРАТУРА КЪМ КАТЕДРА ,,МИО И БИЗНЕС”?
? Избрах магистратура към катедрата „МИО и бизнес“, защото тя предлага разнообразие от специалности с международна насоченост. Още в бакалавърската си степен на обучение имах интерес към международната икономика и по-точно към международните проекти.
? КАКВА Е ТЕМАТА НА МАГИСТЪРСКАТА ВИ ТЕЗА И МОТИВАЦИЯТА ДА СЕ СПРЕТЕ НА НЕЯ?
? Темата на магистърската теза е: „Специфика на управлението на комуникациите в иновационни проекти по примера на проект за нови пътища за производство на зелен водород“. Избрах тази тема, защото комуникациите са един от основните и най-важни фактори при успешното реализиране на проекти. Темата е обвързана и със зелените иновационни проекти. Целта е насърчаването към зелени иновации, които се отличават с финансова устойчивост и носят икономическа полза за обществото.
? КАК МАГИСТРАТУРАТА НАДГРАДИ ВАШАТА БАКАЛАВЪРСКА СТЕПЕН?
? Фокусът на специалността „Управление на международни проекти“ (УМП) е върху изучаването и прилагането на методи и стратегии, които осигуряват ефективното управление на проекти, изпълнявани в международна среда. Бакалавърската програма „Международни икономически отношения“ играе роля във финансирането на проекти. Международните икономически отношения и управлението на международни проекти са тясно свързани, както в икономически така и в политически аспект.
? С КАКВО СМЯТАТЕ, ЧЕ МАГИСТРАТУРАТА КЪМ КАТЕДРА ,,МИО И БИЗНЕС” ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА РЕАЛИЗАЦИЯ И КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ?
? Смятам, че магистратурата ще ми даде необходимите знания за реализиране и ефективно управление на международни проекти. Към момента работата ми е свързана с европейски проекти и финансови инструменти и магистърската програма би допринесла за успешна професионална реализация и кариерно развитие.
??? Повече за магистърската програма "Управление на международни проекти", редовно обучение, вижте тук ??https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26430/%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5.html
??? Повече за магистърската програма "Управление на международни проекти", дистанционно обучение, вижте тук ??https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26431/%d0%b4%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5.html
??? Приемът е отворен до 1 септември в УНСС и до 3 септември онлайн на ?? https://magistri.unwe.bg/

? За актуална информация заповядайте и в групата за прием в магистърските програми на катедра "МИО и бизнес", УНСС ? https://www.facebook.com/groups/1262259521348616

Галерия снимки от ЕЛЕНА ПЕТРОВА: МЕЖДУНАРОДНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ И УПРАВЛЕНИЕТО НА МЕЖДУНАРО ...