Катедра "МИО и бизнес"

Наш студент с телевизионна изява

сряда, 09 декември 2020 0:00
Студентът Александър Димитров от съвместната магистърска програма на Катедрата с Университета за международни изследвания в Рим „Международен бизнес с преподаване на английски език“ беше гост във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ по телевизия 7/8. Той беше поканен в предаването, за да представи личната си инициатива да преподава онлайн български език и култура на чужденци от най-различни краища на света.
След разговор с приятели от чужбина, Александър започнал да дава безплатни онлайн уроци по български език на желаещи да го изучават от целия свят, които се оказали наистина многобройни. Някои от тях вече са напреднали не само с обучението по езика, но и със знанията си за българската култура и традиции. Инициативата носи на Александър голямо лично удовлетворение, но и амбиция да дава още повече от себе си и да представя България в положителна светлина, особено когато среща силно мотивирани хора, които не се отказват от трудностите.
През декември първите ученици на Александър ще рецитират български стихотворения. Някои от тях, като момчето от Перу, което се включи в предаването, вече са постигнали доста добро говоримо ниво. Самият Александър владее пет езика – английски, френски, испански, португалски и румънски език, и е един от най-изявените ни студенти. През м. октомври той се представи отлично и спечели второ място в конкурса за есе, организиран от Катедрата и Студентския съвет на УНСС, а след това стана и Студент на годината 2020 на УНСС.

Галерия снимки от Наш студент с телевизионна изява ...