Катедра "МИО и бизнес"

ПРОФ. Д-Р СВЕТЛАНА АЛЕКСАНДРОВА ЗА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА „ФОРЕКС И ДИГИТАЛНИ ФИНАНСОВИ ПАЗАРИ“

четвъртък, 10 август 2023 11:29
Проф. д-р Светлана АЛЕКСАНДРОВА, координатор на МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА „ФОРЕКС И ДИГИТАЛНИ ФИНАНСОВИ ПАЗАРИ“, отговаря на въпроси за нея:


ierb_de26a_2. Forex_Prof. Alexandrova.jpg
? КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Магистърската програма“ Форекс и дигитални финансови пазари ” е нова с практическа насоченост за търговия на финансовите пазари на фона на продължаващата дигитализация, на въвеждането на иновативни продукти и услуги и на новите финансови рискове. Обучението обхваща теоретични и практически теми като финансови пазари и фундаментален анализ, технически анализ, софтуер за прогнозиране на финансовите пазари, управление на инвестиционни портфейли и на финансови рискове, финансови опции и търговия, икономическа психология на финансовите пазари. Програмата е създадена от добре подготвени хабилитирани преподаватели от УНСС, които имат богат практически, международен опит и признание.
? КАКВИ КОМПЕТЕНЦИИ И УМЕНИЯ РАЗВИВА В СТУДЕНТИТЕ?
? Обучението по тази програма осигурява специализирана подготовка за професионалисти със задълбочени управленски знания и умения в специфичната област на търговията с финансови инструменти на електронни и дигитални пазари. Формира знания за анализиране и вземане на решения в динамична среда, чрез използване на съвременни аналитични и оценъчни методи на търговия на финансовите пазари, в това число на валути, криптовалути, и на разнообразни производни и хибридни финансови инструменти. По време на обучението се използват информационно-технически средства за търговия, които подпомагат определянето на стратегиите за дигитална търговия и за управление на финансови рискове.
? КАКВИ МЕТОДИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ОБУЧЕНИЕТО?
? По време на занятията се дискутират казуси на търговията с валута, с финансови инструменти на финансовите пазари. Предоставя се обучение на специализиран софтуер за търговия, като се предлагат подходи за съставяне на собствени технически индикатори. В хода на обучението се използват финансови симулации, студентите се поставят в поредица от конкретни финансови ситуации, които ги стимулират към активни самостоятелни действия. Студентите разработват самостоятелни задания за конкретните методи за анализ и прогнозиране на инвестиционни инструменти, както и за управлението на инвестиционни портфейли.
? НА КОГО И ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАТЕ ТАЗИ МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА?
? Препоръчваме програмата „Форекс и дигитални финансови пазари” на всички, които искат да намерят професионална реализация като анализатори, дилъри и брокери на финансови инструменти и инвестиции в банкови и небанкови финансови институции, инвестиционни посредници, опериращи на валутни пазари, финансови съветници в стопанските организации (фирми), специалисти и експерти по финансови операции в бизнес организациите и в публичния сектор, консултанти и експерти по финансова търговия и управление на финансовия риск.
??? Приемът е отворен до 1 септември в УНСС или до 3 септември онлайн на https://magistri.unwe.bg/


??? Повече информация и учебния план на програмата вижте тук:
https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26430/%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5.html


? За актуална информация заповядайте и в групата за прием в магистърските програми на катедра "МИО и бизнес", УНСС ? https://www.facebook.com/groups/1262259521348616

Галерия снимки от ПРОФ. Д-Р СВЕТЛАНА АЛЕКСАНДРОВА ЗА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА „ФОРЕКС И ДИГИТАЛНИ ФИ ...