Катедра "МИО и бизнес"

ДОЦ. Д-Р АНТОАНЕТА ДЪНЕШКА ЗА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА ПО „МЕЖДУНАРОДЕН БИЗНЕС“

понеделник, 07 август 2023 11:27
Доц. д-р Антоанета ДЪНЕШКА, координатор на МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА „МЕЖДУНАРОДЕН БИЗНЕС“ (2 СЕМЕСТЪРА) , отговаря на въпроси за нея:
ierb_f48e6_ДЪНЕШКА И МБ.jpg
? КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Това е утвърдена програма, която подготвя студентите за работа в международна делова среда. Включените дисциплини изясняват различните страни на реалното участие в международния бизнес, като стратегическо управление, финансов мениджмънт, маркетинг моделиране, световен икономикс, регионални практики, глобално управление на веригата на доставки. Магистратурата е създадена заедно с представители на бизнеса и отразява реалните нужди на практиката.
? КАКВИ КОМПЕТЕНЦИИ И УМЕНИЯ РАЗВИВА В СТУДЕНТИТЕ?
? Програмата предоставя задълбочени знания за международната бизнес среда и за международните операции на фирмите. Студентите развиват умения за разработване на фирмени политики (управленски, маркетингови, финансови) и за осъществяване на конкретни стратегически и тактически дейности с цел оползотворяване на възможностите и реакция на заплахите, произхождащи от обкръжението.
? КАКВИ МЕТОДИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ОБУЧЕНИЕТО?
? В занятията се дискутират казуси от реалната международна делова практика. Студентите работят по индивидуални задания и по групови проекти, свързани с актуални проблеми на международния бизнес.
? НА КОГО И ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАТЕ ТАЗИ МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА?
? Програмата е полезна за разнообразна аудитория. Всеобхватността и постъпателността на включения материал, я определят като подходяща за студенти, завършили бакалавърски програми в различни области на знанието – инженерни науки, филология, медицина, изкуство и други. За студентите, които вече са изучавали международен бизнес в бакалавърски курсове, програмата е възможност за надграждане и задълбочаване на тези знания. За хората с практически опит, тази магистратура е възможност да „сверят часовниците си“ с най-новите постижения в теорията и практиката на международния бизнес. За колеги, завършили програми с чуждоезиково обучение, магистратурата е възможност и за проверка на езиково съответствие с утвърдената бизнес терминология на български език.
? КАКВИ ПРОФЕСИИ МОГАТ ДА УПРАЖНЯВАТ ЗАВЪРШИЛИТЕ МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА?
? Завършилите могат да се работят както в големи международни компании, в междудържавни организации на световно и на европейско равнище (например, Световна търговска организация, Световна банка, Европейска инвестиционна банка и други), в държавната администрация, която регулира международния бизнес, така и да развиват собствен бизнес на външни пазари и с чуждестранни партньори.
??? Приемът е отворен до 1 септември в УНСС или до 3 септември онлайн на https://magistri.unwe.bg/
??? Учебният план на програмата може да бъде намерен тук:
https://departments.unwe.bg/ierb/bg/pages/26430/%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5.html  

? За актуална информация заповядайте и в групата за прием в магистърските програми на катедра "МИО и бизнес", УНСС ? https://www.facebook.com/groups/1262259521348616

Галерия снимки от ДОЦ. Д-Р АНТОАНЕТА ДЪНЕШКА ЗА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА ПО „МЕЖДУНАРОДЕН БИЗНЕС“ ...