Катедра "МИО и бизнес"

РАЛИЦА ХАЙДУШКА: ДУАЛНАТА МАГИСТРАТУРА С УНИВЕРСИТЕТА ПО МЕЖДУНАРОДНИ НАУКИ В РИМ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ МНОГО, СТИГА ДА СТЕ ГОТОВИ ДА ГО ВЗЕМЕТЕ!

вторник, 06 август 2024 10:56
РАЛИЦА ХАЙДУШКА е успешно завършил магистър в съвместната магистърска програма по международен бизнес на катедра "МИО и бизнес", УНСС и УНИВЕРСИТЕТА ЗА МЕЖДУНАРОДНИ НАУКИ В РИМ ??????????.
Вижте какво споделя тя за обучението:
? Защо избрахте двойната магистратура по международен бизнес на УНСС и Università degli Studi Internazionali di Roma - UNINT?
? Винаги съм искала да си „сверя часовника“ и да видя какво е образованието извън България. Дуалната програма ми се стори като перфектната възможност да го направя. Италия е държава, която исках да посетя, а специалността Международен бизнес се оказа като най-подходящото продължение за мен като Бакалавър по Международни отношения.
? Оправдаха ли се очакванията Ви?
? Тръгнах със смесени чувства. В началото адаптацията и цялостната релокация беше предизвикателство, но бързо се превърна в едно незабравимо приключение.
? Беше ли различно обучението в двете страни и какви бяха предимствата във всяка от държавите?
? Обучението е различно в Италия. В България разглеждахме бизнеса от икономическата му страна, докато в Италия изучавахме бизнеса на интернационално ниво. Акцентът беше върху европейските и световни институции; как функционират и каква е взаимовръзката между бизнеса, икономиката и политиката.
? Като цяло какви са ползите от съвместната магистърска програма?
? Смятам,че дуалната програма учи не само на академични знания, но и такива от лично естество. Носи много позитиви за бъдещото ни развитие, но и незабравими спомени от едно изживяване, което се случва само на тези готови да го грабнат смело.
? Чувствате ли се обогатена културно от престоя си в Рим?
? Да, определено. Както сестра ми обича да ми казва „за тази една година живя като италианка“. Бих се връщала отново и отново в Италия, защото е магия!
? На кого бихте препоръчали тази магистратура?
? Бих препоръчала тази програма на всеки, който не се страхува да предприема смели крачки в името на личното си обогатяване и развитие. Тази магистратура може да ви даде много, стига да се готови да го вземете!
?? Краен срок за кандидатстване: до 30 август вкл. ?? на място в УНСС или до 1 септември вкл. онлайн ??‍??на magistri.unwe.bg
?????????????? Научете за двойната магистърска програма по международен бизнес тук ??

?????????????? Read about the dual master program in international business here 


Галерия снимки от РАЛИЦА ХАЙДУШКА: ДУАЛНАТА МАГИСТРАТУРА С УНИВЕРСИТЕТА ПО МЕЖДУНАРОДНИ НАУКИ В РИ ...