Катедра "МИО и бизнес"

СТАНИСЛАВА НИКОЛОВА: Много ми помага аналитичното мислене, което придобих по време на обучението си по МИО

петък, 16 декември 2022 0:00
ierb_72800_Станислава.jpg
Станислава Николова записва специалност ,,Международни икономически отношения” ?? през 2021 г., която се явява много добро продължение на нейната бакалавърска степен по ,,Международни отношения”, която завършва в Софийския университет. Станислава е сред най-старателните и креативни студенти, а до момента на завършване й остава написване на магистърска теза. Преди това тя споделя своите впечатления от специалността.
- Какъв професионален опит имате?
- Стаж в министерството на външните работи към дирекция ,,Консулски отношения”, където се занимавах с обработването на документи, пристигащи от всички посолствата и консулства на Република България в чужбина, както и с комуникацията със служителите на тези консулства и българските граждани в чужбина.
- С какво се занимавате в момента?
- Към момента отново съм на стаж, но този път в частна компания – Еко България в отдела, отговарящ за доставките на горива. Фирмата има верига бензиностанции на територията на страната и са част от гръцката група на Хеленик Петролиум.
- Защо избрахте магистърската програма на специалност МИО в УНСС, а не да учите в чужбина например?
- Неколкократно съм обмисляла възможностите за обучение в чужбина, но предпочетох да остана в България, тъй като се чувствам добре и спокойна тук. Причините да избера МИО в УНСС са няколко. На първо място заради положителните отзиви, които получих от приятели, които са я завършили и от хора, които работят с кадри, излезли от тази специалност. На второ място избрах МИО заради възможностите в най-различни сфери, които се отварят пред студентите, завършили специалността. И на трето място, заради интереса ми към международната бизнес среда и желанието ми да се запозная в детайли с нея, чрез преподаватели, имащи дългогодишен опит в нея.
- Вие сте последен семестър. Кое беше най-интересното предизвикателство от обучението до момента?
- Едно от по-големите предизвикателства за мен представляваха множеството курсови проекти, които трябваше да изготвяме през трите семестъра. От една страна проучването на даден проблем, с който човек не е особено добре запознат, отнема доста време, търсене и усилия. От друга обаче това предизвикателство дава възможност на студента да се научи сам да проучва и анализира, без всичко да му се дава наготово, което намирам за важно умение.
- До каква степен успявате да приложите наученото от МИО в настоящата си работа?
- В настоящата си работа използвам частично наученото, поради нейната специфика. Въпреки това съм убедена, че за в бъдеще придобитите знания и опит ще са ми от голяма полза.
- Избройте 3 конкурентни предимства на катедра ,,МИО и бизнес”.
- Първо, бих казала, че има добра организация на лекционните курсове. Второ, оценявам гъвкавостта на част от преподавателите. И накрая, но не на последно място, практическата насоченост, заради която избрах МИО.
?? Крайният срок за кандидатстване в МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА по "МЕЖДУНАРОДНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ" (редовно обучение, 3 семестъра) е 26 януари 2023 г.
?? Учебния план, както и начина за кандидатстване, може да видите тук: 
https://magistri.unwe.bg/bg/pages/13981/%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc-%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80-2022-2023-%d0%b3-.html?fbclid=IwAR0k-xkuKrUdx9tbvYbfo4388WY0NNhGJTUporovP9DWk0RB9_tfaiHOCMI 

Галерия снимки от СТАНИСЛАВА НИКОЛОВА: Много ми помага аналитичното мислене, което придобих по вре ...