Катедра "МИО и бизнес"

ДОЦ. ПАСКАЛ ЖЕЛЕВ РЕАЛИЗИРА МОБИЛНОСТ В ШАНХАЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „ДЖАО ТОНГ“

понеделник, 08 май 2023 0:00
Доц. д-р Паскал Желев от катедрата реализира едноседмично посещение в Китай по програма „Еразъм +“. Там той представи нашата университетска общност и сподели своите знания и опит в областта на международните икономически отношения с докторанти и магистри от Шанхайския университет "Джао Тонг"/Shanghai Jiao Tong University (SJTU), в съответствие с предварително съгласувана учебна програма.
ierb_429d9_paskal.jpg
По време на своето посещение в Китай, доц. Желев, който е координатор от страна на УНСС по споразумението за академично сътрудничество със SJTU, се срещна с редица представители на университета партньор - проф. Ш. Чъ, изпълнителен директор на Българския център към SJTU, проф. М. Донг, зам.-декан на Икономическия факултет „Антай“ към SJTU, проф. Х. Лиу, ръководител катедра „Международни отношения“. Обсъдени бяха протичащите съвместни проекти и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството.
ierb_429d9_pascal.jpg
Визитата в Китай бе използвана и за среща с нашите студенти, които в момента се обучават в Шанхай в дуалната магистърска програма „Международен бизнес и управление“. Студентите изразиха своята удовлетвореност от прекрасните условия в кампуса и високото равнище на преподаване в SJTU.
ierb_429d9_paskal3.jpg
В края на своя престой в Китай, доц. Желев представи онлайн доклад за значението на интердисциплинарния и междукултурен диалог в обучението по икономика, на конференция, организирана от Консорциум за национални и регионални изследвания (CCAS) – гр. Пекин. За своето участие в конференцията, доц. Желев получи благодарствено писмо от проф. Д. Янг, гл. секретар на CCAS и президент на Пекинския университет за международни изследвания.
ierb_429d9_paskal5.jpg
ierb_429d9_paskal7.jpg

Галерия снимки от ДОЦ. ПАСКАЛ ЖЕЛЕВ РЕАЛИЗИРА МОБИЛНОСТ В ШАНХАЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „ДЖАО ТОНГ“ ...