Катедра "МИО и бизнес"

Нов успешно защитил докторант в катедрата

събота, 12 март 2022 0:00
Мария Христова-Политикова е поредният успешно защитил докторант в катедра „МИО и бизнес“. Темата на дисертационния й труд е: „Приложение на динамичното ценообразуване при автомобилните превози от и за България“ с научен ръководител доц. д-р Васил Петков.
Научното жури в състав: проф. д.н. Антоанета Кирова, проф. д.ик.н Росица Рангелова, доц. д-р Татяна Нецева-Порчева, доц. д-р Траян Йосифов и доц. д-р Васил Петков високо оцени научната и практико-приложната стойност на дисертацията й.
Д-р Мария Христова-Политикова притежава бакалавърска и магистърска степен по „Международни икономически отношения“ и има над 20-годишен опит в областта на международния транспорт в големи спедиторски компании. Тя сподели, че докторската степен по „Световно стопанство и МИО“ ще й даде възможност за по-добра професионална реализация, вкл. и възможност за преподавателска работа.
Завършилите докторантура по „Световно стопанство и МИО“ заемат отговорни позиции в държавната администрация, в международни организации, в големи международни компании в страната и чужбина.
Катедра „МИО и бизнес“ предлага обучение в докторантура на високо научно и практически ориентирано ниво в редица сфери като международен бизнес, международен маркетинг, международни финанси, международен мениджмънт, европейска икономика, международни пазари и цени, управление на проекти и др.
За повече информация може да се обърнете към ръководството на катедрата.

Галерия снимки от Нов успешно защитил докторант в катедрата ...